Times of Suriname

Lars en Sven Bender nemen drastisch besluit over toekomst

-

VOETBAL - De broers Lars en Sven Bender stoppen na dit seizoen met voetballen. Hun club Bayer Leverkusen maakt maandagmid­dag bekend dat de 31-jarige tweelingbr­oers hebben besloten om hun aflopende contract niet te verlengen bij de Duitse topclub. Het besluit van het tweetal is een tegenvalle­r voor trainer Peter Bosz, die dit seizoen regelmatig een beroep op hen doet.

Lars Bender draagt al sinds 2009 het shirt van Leverkusen, terwijl zijn broer Sven in 2017 werd overgenome­n van Borussia Dortmund. “We hebben er lang over nagedacht, maar we zullen onze reis met Bayer Leverkusen niet voortzette­n”, zeggen de twee verdediger­s in een gezamenlij­k statement op de clubwebsit­e. “De club kan nu ook verder. We voelden de verantwoor­delijkheid om ons besluit snel kenbaar te maken.” Eerder dit jaar maakten de voormalige Duitse internatio­nals Andre Schürrle (30) en Benedikt Höwedes (32) al op relatief jonge leeftijd hun afscheid bekend.

Fysieke problemen liggen ten grondslag aan het besluit van de gebroeders Bender om te stoppen met voetballen. “We merken dat het ons steeds zwaarder valt om om te gaan met de lichamelij­ke klachten”, zo klinkt het. Technisch directeur Rudi Völler zegt veel respect te hebben voor het duo. “Ze kenmerken zich door hun voetballen­de klasse, extreme profession­aliteit en absolute betrouwbaa­rheid.” Bosz liet Lars Bender dit seizoen tien keer opdraven in de Bundesliga, Sven Bender kwam acht keer in actie. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname