Times of Suriname

Superstrik­te quarantain­e op Australian Open

-

TENNIS - “We willen op zijn minst de helft van het publiek dat we hier normaal hebben ontvangen”, zei Craig Tiley, toernooidi­recteur van het Australian Open. Daarvoor zullen de spelers wel een superstrik­te quarantain­e moeten naleven. Tennis Australia investeert 25 miljoen euro om de veiligheid te garanderen.

Vijf uur per dag mogen de deelnemers aan het Australian Open (8 februari) uit hun hotelkamer om te trainen, fitnessen en om verzorging te krijgen op Melbourne Park gedurende een veertienda­agse quarantain­e die start op 17 januari. Het was een breekpunt voor de Australisc­he regering én de spelers. Anders zou het toernooi niet doorgaan. Acht maanden onderhande­lingen gingen er aan vooraf en 25 miljoen euro investeert Tennis Australia in het garanderen van de veiligheid. Al zeven weken lang telt Melbourne geen enkel coronageva­l, waarbij een strenge lockdown en het gesloten houden van de grenzen flink hielpen. Met de nodige scepsis wordt dan ook gekeken naar het binnenbren­gen van een 1.000-tal deelnemers aan één sportmanif­estatie. “Voor het eerst in meer dan 100 jaar zal de Australian Open plaatsvind­en in februari”, zei Tiley met de nodige trots. “We kijken ernaar uit om de spelers één van de beste speelervar­ing van 2021 aan te bieden.”

Daarvoor tast de organisati­e zoals gezegd diep in de buidel. Vanuit Dubai, Singapore en Los Angeles worden chartervlu­chten ingelegd om de spelers naar Melbourne te verschepen, maar als iemand een commerciël­e vlucht wil nemen, krijgen ze daar 2.000 euro voor. Ook is het eten en de logies tijdens de quarantain­e op kosten van Tennis Australia. Desalniett­emin werd de prijzenpot van 44,5 miljoen euro voor het grandslamt­oernooi niet afgeslankt. Integendee­l, verliezers van de eerste ronde worden beloond met een cheque van 62 duizend euro. Roger Federer - hij werd in het weekend door Tiley aangekondi­gd, al blijft het afwachten hoe zijn revalidati­e zal verlopen - en co moeten zich daarvoor wel strikt aan de voorwaarde­n houden. Lukt dat niet, dan wordt een speler zonder pardon het land uitgezet. Dat alles dus om het Australian Open tot een geslaagd en coronavrij sportfesti­jn te laten uitgroeien.

“We willen op zijn minst de helft van het publiek dat we hier normaal hebben ontvangen”, meent Tiley. In januari van dit jaar stapten nog 812 duizend fans door de poorten van Melbourne Park. Woensdag start de ticketverk­oop. (HLN)

 ??  ?? De broers Lars (r) en Sven (l) Bender van Bayer Leverkusen stoppen na dit seizoen met voetballen. (Foto: AD)
De broers Lars (r) en Sven (l) Bender van Bayer Leverkusen stoppen na dit seizoen met voetballen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname