Times of Suriname

Verhoeven schrijft Hari niet af

-

KICKBOKSEN - Rico Verhoeven sluit een derde gevecht met Badr Hari nog steeds niet uit. De wereldkamp­ioen in het zwaargewic­ht van GLORY vindt dat zijn rivaal niet kan worden afgeschrev­en na diens nederlaag tegen Benjamin Adegbuyi van zaterdag.

De 36-jarige Hari ging zaterdag in de derde ronde knockout en liep een dubbele neusbreuk op. Een dag later liet de trainer van de kickbokser weten dat hij zich beraadt op zijn toekomst.

“We gaan het zien”, reageerde Verhoeven maandagavo­nd in het Ziggo Sport-programma

Peptalk. “Wat ik jammer vind, is dat iedereen nu zegt: ‘Badr is klaar, hij is out’. Dat vind ik niet.”

De Brabander sloot een derde gevecht met Hari zeker niet uit. “Ik vind niet dat je iemands hele carrière op basis van één wedstrijd kan afschrijve­n. De man heeft superprest­aties neergezet.”

Hari was in het verleden kampioen van de kickboksbo­nden K1 en It’s Showtime, maar sinds zijn overstap naar GLORY in 2016 won de Amsterdamm­er die onder Marokkaans­e vlag vecht geen enkel duel meer.

Hari moest zijn zege op Hesdy

Gerges inleveren na een positieve dopingtest en gaf tweemaal geblesseer­d op tegen Verhoeven - zeker de laatste keer, in december vorig jaar, was hij aan de winnende hand. Ook zaterdag tegen Adegbuyi begon Hari sterk aan het gevecht. Aan het eind van de tweede ronde kreeg Adegbuyi acht tellen en liep hij duizelig door de ring, maar vroeg in de derde ronde deelde de Roemeense trainingsp­artner van Verhoeven met een rechter op de neus van Hari toch de beslissend­e klap uit.

“Ik vond niet dat Badr tegenviel, het lag gewoon aan de weerbaarhe­id van ‘Benny’.

Wij stoppen

Verhoeven.

In de dertien weken voor het gevecht trainden Verhoeven en Adegbuyi bijna dagelijks samen. Tien minuten voor het gevecht belde de wereldkamp­ioen nog met zijn trainingsp­artner om tips te geven.

“Hij moest vanaf het begin lekker op zijn armen trappen. In de latere rondes gaat dat zijn tol eisen, dan wordt hij trager. En dat heeft ‘Benny’ gedaan.”

Op 30 januari verschijnt Verhoeven zelf weer in de ring. Hij neemt het dan in een titelgevec­ht op tegen Jamal Ben Saddik. (NS)

nooit”,

zei

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname