Times of Suriname

Geef ook medewerker­s ggz voorrang bij vaccineren

-

AMERSFOORT - Ook zorgmedewe­rkers in instelling­en waar psychiatri­sch patiënten worden behandeld, moeten met voorrang kunnen worden ingeënt tegen het coronaviru­s, vinden verschille­nde belangenor­ganisaties uit het veld. Ze willen zo snel mogelijk toezegging­en van het kabinet.

“Mensen die zijn opgenomen in GGZ-instelling­en en de zorgprofes­sionals die daar werken, moeten evenzeer beschermd worden tegen COVID-19”, schrijven de Nederlands­e Vereniging voor Psychiatri­e (NVvP), branchever­eniging de Nederlands­e ggz en cliëntenor­ganisatie MIND in een gezamenlij­k statement. De organisati­es hebben hun zorgen voorgelegd aan het Ministerie voor Volksgezon­dheid, maar dat komt volgens hen nog met een concreet plan. “Terwijl ouderen met lichamelij­ke én psychische aandoening­en in psychiatri­sche klinieken toch een risicogroe­p zijn, evenals langdurig opgenomen psychiatri­sch patiënten die zich vaak slecht aan de coronavoor­schriften kunnen houden”, aldus NVvP-voorzitter Elnathan Prinsen. “Natuurlijk moeten zorgprofes­sionals in die klinieken ook, net zoals andere

niet zorgmedewe­rkers, met voorrang gevaccinee­rd kunnen worden. En ook de medewerker­s van de crisisdien­sten, die soms bespuugd worden en vaak geen afstand kunnen houden.”

De organisati­es willen dat het ministerie al het zorgperson­eel van psychiatri­sch patiënten in instelling­en liefst nog voor de kerst toevoegt aan het vaccinatie­plan.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname