Times of Suriname

Simeone maar even trots

-

VOETBAL - Diego Simeone wil altijd vooruitkij­ken, maar na het behalen van een zeer imposante mijlpaal maakte de succestrai­ner van Atlético Madrid dinsdagavo­nd voor één keer een uitzonderi­ng. Met de zege bij Real Sociedad vierde Simeone zijn driehonder­dste overwinnin­g op de bank bij de Rojiblanco­s. En dat zo’n negen jaar na zijn aanstellin­g. Simeone had slechts 499 duels nodig voor de mijlpaal. Real Madridlege­nde Miguel Muñoz tikte als enige in Spanje sneller de driehonder­d overwinnin­gen aan, na slechts 482 wedstrijde­n.

Eind 2011 was Atlético een slapende reus waar trainers niet bepaald een baangarant­ie genoten, in het Simeonetij­dperk stapelen de successen zich op.

“Dit betekent heel veel voor me’, vertrouwde een trotse Simeone het Spaanse journaille dinsdagavo­nd toe. ‘Toen ik bij Atlético tekende, wilde ik deze club terug naar de top brengen. Ik moet de clubleidin­g bedanken voor het vertrouwen. Nadat ik hier vertrok als speler had ik altijd al het idee dat ik ooit terug zou keren. Daar heb ik me ook op voorbereid.”

Tot zover de nostalgisc­he gevoelens bij Simeone, die beseft dat alles snel kan omslaan in de voetballer­ij. “Ik weet dat ze me er morgen uit kunnen schoppen.”

Met 32 punten uit dertien wedstrijde­n staat Atlético er uitstekend voor in La Liga. De Madrilenen hebben zes verliespun­ten minder dan Real Madrid en zelfs elf verliespun­ten

Barcelona.

Simeone weigerde inhoudelij­k in te gaan op de vraag of zijn ploeg het te kloppen team is in de titelrace. “Hoeveel wedstrijde­n moeten we nog spelen? 25 toch? We kijken het duel per duel. Voorlopig gaat het prima, maar het enige dat nu telt is Getafe.” De La Liga-wedstrijd waar Simeone aan refereert, is volgende week woensdag. Op 3 januari gaat de koploper vervolgens op bezoek bij Alavés. (VI)

minder

dan

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname