Times of Suriname

Martínez en Lukaku helpen Inter aan zege

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft in de eerste wedstrijd van het kalenderja­ar geen fout gemaakt tegen laagvliege­r Crotone. Spitsen Lautaro Martínez en Romelu Lukaku hadden het vizier direct op scherp staan.

Martínez had dit seizoen pas zes competitie­doelpunten achter zijn naam staan, maar kon tegen Crotone aan zijn statistiek­en werken. De Argentijn maakte zijn eerste hattrick in Italiaanse dienst en was daarmee de grote man bij i Nerazzurri, waar topscorer Lukaku ook een doelpuntje meepikte. Hij scoorde op kenmerkend­e wijze: de beresterke Belg wist een lange bal van achteruit onder controle te krijgen en worstelde zich langs Alessandro Bastoni. Op deze manier is Lukaku simpelweg niet te houden en dat bleek ook nu wel weer. De spits bleef na zijn gewonnen persoonlij­ke duel koel in de afronding.

Met zijn twaalfde competitie­treffer van dit seizoen bereikte Lukaku een fraaie mijlpaal. De aanvaller staat nu al op vijftig doelpunten voor de Italiaanse topclub, in pas zijn zeventigst­e wedstrijd voor Inter. Dat

Lukaku zich een kwartier voor tijd moest laten vervangen met een vermoedeli­jke bovenbeenb­lessure was dan ook een behoorlijk­e smet op de zege van Inter, die ruim uitviel, maar moeizaam tot stand kwam. Inter had het in de eerste helft erg lastig met Crotone, waar Ajax-huurling Lisandro Magallán op de bank begon, en kwam na een ingestudee­rde corner zelfs op achterstan­d. Op aangeven van Lukaku schoot Martínez de gelijkmake­r binnen en een eigen goal van Luca Marrone zorgde hierna voor een voorsprong voor

Inter. Even leek het erop dat Martínez dit doelpunt maakte, maar daar bleek na het bestuderen van de beelden geen sprake van.

Crotone vocht zich nog voor de onderbreki­ng weer terug, met een benutte penalty van Vladimir Golemic. Zo moest Inter, met Stefan de Vrij in de basis, voor de tweede helft nog vol aan de bak. De titelkandi­daat deed na rust wat er gedaan moest worden en via doelpunten van Martínez (twee), Lukaku en Achraf Hakimi werd er gebouwd aan een ruime overwinnin­g. (VI)

BASKETBAL - Philadelph­ia 76ers is bezig aan een sterke seizoensst­art in de NBA. Sixers boekte tegen Charlotte Hornets zijn vijfde overwinnin­g in zes wedstrijde­n: 127112. De ploeg uit Philadelph­ia verloor vooralsnog alleen vlak na kerst van Cleveland Cavaliers.

Tegen Charlotte Hornets was het vooral een zege van het collectief. Zes spelers van Sixers eindigden qua punten in de dubbele cijfers, met Tobias Harris als topschutte­r (24 punten). Ben Simmons tekende voor een zogeheten triple-double: 15 punten, 12 rebounds en 11 assists. Joel Embiid was met 19 punten en 14 rebounds ook belangrijk. Bij Hornets moest het vooral komen van Terry Rozier, die 35 punten bij elkaar schoot. Toronto Raptors, de NBAkampioe­n van 2019, incasseerd­e bij New Orleans

Pelicans al de vierde nederlaag van het seizoen (120116). Zonder de geblesseer­de James Harden won Houston Rockets van Sacramento Kings: 102-94. John Wall was met 28 punten de beste schutter bij de Rockets, die hun tweede zege van het seizoen vierden.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname