Times of Suriname

Verdachten organisere­n illegale Franse dancerave opgepakt

-

FRANKRIJK - De Franse politie heeft twee twintigers opgepakt op verdenking van het organisere­n van een illegale dancerave in de buurt van Rennes. Bij het meerdaagse dansfeest met zo’n 2500 bezoekers, werden de coronavoor­schriften en -regels massaal met voeten getreden. De jongeren hangen hoge boetes boven het hoofd als zij schuldig worden bevonden.

Een openbaar aanklager in Rennes zei maandagavo­nd dat een man, geboren in 1999, is opgepakt voor het onrechtmat­ig organisere­n van een demonstrat­ie en het in gevaar brengen van het leven van anderen. Ook wordt hij verdacht van het onrechtmat­ig exploitere­n van een drankgeleg­enheid, betrokkenh­eid bij drugsdelic­ten, vandalisme en zwartwerk.

De advocaat van de verdachte zegt dat zijn cliënt de aantijging­en ontkent. “Hij geeft toe dat hij heeft deelgenome­n en dat hij een handje geholpen heeft, maar hij was geen lid van de organisati­e”, aldus de raadsman, die zei geschokt te zijn dat zijn cliënt in voorlopige hechtenis zit.

De recherche doet nog onderzoek om de andere organisato­ren van de ongeveer 36 uur durende rave te identifice­ren. De Franse politie maakte meer dan duizend processenv­erbaal op na het feest.

Aan het dansfeest met bezoekers uit binnen- en buitenland kwam zaterdagoc­htend een einde. Bij een poging van de politie om eerder een einde te maken aan de rave, werd die door bezoekers aangevalle­n.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname