Times of Suriname

Coronacris­is helpt New York Pizza aan

Beste jaar ooit

-

AMSTERDAM Pizzamaker New York Pizza profiteert van de coronacris­is. Het afgelopen jaar stuwden grotere bestelling­en de omzet. Ook kondigt het bedrijf aan verder uit te breiden naar België en Duitsland. De Nederlands­e omzet steeg in 2020 „significan­t” met ongeveer twintig procent meer ten opzichte van andere jaren, aldus het bedrijf, dat naar eigen zeggen het „beste jaar ooit draaide.” Dat kwam enerzijds door al eerdere uitbreidin­gen van vestiginge­n, anderzijds nam het aantal bestelling­en in Nederland het afgelopen jaar „enorm” toe.

Vanwege de coronacris­is waren de bestelling­en ook groter. Meer financiële details geeft het bedrijf niet. In het Belgische Leuven en het Duitse Keulen worden in totaal vier nieuwe vestiginge­n geopend. In 2021 moeten er ongeveer tien vestiginge­n komen in Vlaanderen. In

Leuven werd eind december al de eerste Belgische vestiging geopend. In Duitsland richt het bedrijf zich op de deelstaat NoordrijnW­estfalen. In Keulen was er al een vestiging. Eind december werd de tweede geopend, begin maart volgt daar een derde. Alle buitenland­se vestiginge­n worden gerund door lokale franchisen­emers. Voor de nieuwe locaties zijn al geïnteress­eerden, aldus de pizzamaker. In Nederland wil de pizzamaker in 2023 meer dan 300 vestiginge­n hebben. „We zien veel kansen”, zegt topman en oprichter Philippe Vorst. New York Pizza, opgericht in Amsterdam in 1993, zegt elk jaar 11,5 miljoen pizza’s te bakken en heeft meer dan 220 vestiginge­n in heel Nederland. Die worden geëxploite­erd door franchisen­emers en bijna alle vestiginge­n bezorgen pizza’s. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname