Times of Suriname

Vuilophaal komt weer opgang

-

PARAMARIBO – Nadat het Ministerie van Openbare Werken het vuilophaal­systeem opnieuw heeft gestructur­eerd en er hierdoor eind december een stagnatie was, komt deze dienst weer opgang: de verschille­nde bedrijven hebben hun werk weer opgepakt.

De bedrijven hebben nu eenjarige contracten die niet verlengbaa­r zijn. Hierna zal er een evaluatie plaatsvind­en en als de aannemer goed bevonden wordt door het ministerie, mag die dan wederom deelnemen aan de volgende aanbestedi­ng. Echter, de deelname biedt niet de garantie dat deze aannemer wederom gekozen zal worden.

Een ander doel van het eenjarige contract is om eenieder een kans te geven het werk uit te voeren. Als een aannemer in gebreke blijft, wordt zijn contract onmiddelli­jk stopgezet. De controle wordt dus verhoogd door het ministerie. Door dit nieuwe beleid is het vuil in de afgelopen periode niet optimaal opgehaald. Voor dit ongerief biedt het ministerie de gemeenscha­p zijn verontschu­ldigingen aan. De nieuwe contracten worden in januari allemaal in orde gemaakt, waardoor de vuilophaal nu overal weer genormalis­eerd wordt.

Het is ook gebleken dat veel wegen door de regen slecht begaanbaar zijn. Dit brengt met zich mee dat de dienstdoen­de ophalers niet willen of kunnen rijden in zo een weg. Vanuit het Ministerie van Openbare Werken zal de profilerin­g en ontwaterin­g van de wegen aangepakt worden. Op de mensen die aan deze slechte wegen wonen, wordt er vanuit het ministerie een beroep gedaan om tijdelijk en wel op de ophaaldage­n hun vuil op een centrale plek te zetten, zodat de vuilophaal­dienst het toch kan meenemen.

Voor eventuele klachten mag de samenlevin­g zich richten tot het ministerie en wel via de afdeling Burger Informatie Unit op de telefoonnu­mmers, 531491 WhatsApp 8558209.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname