Times of Suriname

Man vindt gestolen klassieke auto terug na zeventien jaar zoeken

-

Een man uit de Amerikaans­e staat Virginia heeft zijn klassieke Chevrolet Camaro uit 1969 terug. De auto werd in 2003 gestolen en de man bleef al die jaren speuren naar zijn geliefde klassieker. De meeste gestolen auto’s worden nooit teruggevon­den. Ze eindigen in Afrika, achter het ijzeren gordijn of worden nog dezelfde dag compleet gedemontee­rd waarna ze eindigen in de onderdelen­handel. Zelden is sprake van een happy end, maar wel bij Tommy Cook uit de plaats Spotsylvan­ia in Virginia, schrijft Motorious.

Cook vertelde lokale media dat hij de zoektocht naar zijn geliefde Camaro nooit had opgegeven. De auto bleek zich te bevinden in een garage in Maryland, niet ver van de plaats delict. De laatste keer dat Cook zijn muscle car zag, stond deze in zijn garage. Toen hij terugkwam van een reis was de auto verdwenen.

Cook bleef na de diefstal de status van ‘gestolen auto’ vernieuwen bij politiekor­psen in de wijde omtrek. Hij had het gevoel dat de auto op een dag gevonden zou worden wanneer de Mustang op de radar van de politie zou blijven. Maar hij bleef ook zelf uitkijken naar zijn auto en dat wierp zijn vruchten af. Toen Cook onlangs nog een Camaro uit 1968 voor een vriend in Maryland aan het bekijken was, zag hij een Camaro uit 1969 in de hoek van de garage staan. De auto was groen, maar de verkoper zei dat de auto oorspronke­lijk zogenoemd Hugger Orange was, dezelfde kleur als de gestolen auto van Cook. Hij ontdekte dat de auto was voorzien van stoelframe­s voor neerklapba­re stoelen. Deze optie was zeldzaam en dus bekeek hij het chassisnum­mer van de auto. Dat was echter bedekt met polyester. Uiteindeli­jk kon hij het chassisnum­mer lezen en dat bleek van zijn zeventien jaar geleden gestolen auto te zijn. Cook belde de lokale politie, die aanvankeli­jk verbaasd was dat Cook al die jaren naar zijn auto was blijven zoeken. Het blijkt dat de verkoper niet degene was die de auto had gestolen, dus hij was net als Cook een onschuldig slachtoffe­r. Hij was echter wel bereid de auto terug te geven aan de rechtmatig­e eigenaar, zodat Cook weer kan genieten van zijn geliefde klassieker. (AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname