Times of Suriname

Aantal patiënten in ziekenhuiz­en daalt verder

-

AMSTERDAM - Het totaal aantal opgenomen COVID19-patiënten in ziekenhuiz­en is verder gedaald. Ziekenhuiz­en behandelen 2567 mensen met corona. Dat is 69 minder dan vrijdag. Van hen liggen er 693 op de ic, een daling van 7 patiënten, en 1874 op de kliniek, 62 patiënten minder dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinati­ecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er zijn 285 nieuwe COVID19-patiënten opgenomen in de Nederlands­e ziekenhuiz­en. Van hen zijn er 44 opgenomen op de ic, 7 meer dan gisteren en 241 in de kliniek, 24 meer dan vrijdag. Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week, aldus het LCPS. Er liggen 7 Nederlands­e COVID19-patiënten op de ic in Duitsland, evenveel als de vorige dag. Vrijdag zijn er 13 bovenregio­nale verplaatsi­ngen met inzet van het LCPS gerealisee­rd, waarvan 4 op de ic. “We lijken licht over de top van het plateau te zijn. In de afgelopen week is het aantal opgenomen COVID19-patiënten met 5 procent gedaald. Deze daling is het meest uitgesprok­en in de kliniek, het aantal opgenomen ic-patiënten toont nog slechts een geringe daling”, aldus het LCPS. Tussen vrijdag- en zaterdagoc­htend zijn 7383 nieuwe coronageva­llen geregistre­erd. Dat is minder dan de 8147 (gecorrigee­rde) positieve tests die het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) vrijdag had gemeld.

Het is ook minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag ongeveer 7700 bevestigde besmetting­en bijkwamen.

Van de grote steden telde Den Haag het afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. Hier kwamen 223 mensen positief uit de test. In Amsterdam kwamen 193 besmetting­en aan het licht en in Rotterdam 199. Verder kwamen er 107 besmetting­en bij in Almere en 101 in Apeldoorn.

Het aantal sterfgeval­len steeg met 139, tegenover 89 op vrijdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in 24 uur tijd zijn overleden. Wanneer een coronapati­ënt sterft, duurt het soms een tijd voor dit wordt verwerkt in de landelijke gegevens. Van 12.308 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden, aldus het RIVM. Sinds de uitbraak zijn 866.254 mensen positief getest.

(De Telegraaf)

Van Tol: “Met het personeel kwamen we zelf op dit idee, zonder reclamebur­eaus en dergelijke. We probeerden vindingrij­k te zijn in deze enorme crisis.”

Over de verkopen online heeft hij allerminst te klagen, zegt

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname