Times of Suriname

Agenten mishandeld door winkelpers­oneel zonder mondkapje

-

EINDHOVEN - De winkel aan de Kleine Berg in Eindhoven, waar vrijdag twee agenten zijn mishandeld door winkelpers­oneel zonder mondkapje, blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Daartoe heeft burgemeest­er John Jorritsma besloten, zei een woordvoerd­er zaterdag. Het personeel van de delicatess­enwinkel weigerde een mondkapje te dragen, ondanks herhaalde waarschuwi­ngen, aldus de woordvoerd­er.

De agenten kwamen naar de winkel om boa’s van de gemeente assisteren. Omdat de eigenaar van de winkel weigerde mee te werken, werd hij aangehoude­n. Hij verzette zich daarbij hevig. Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen en nam een van de agenten in een wurggreep. De politieman liep daarbij een spierkneuz­ing op in zijn nek. Een andere agent werd door dezelfde medewerker hard geschopt tegen haar been. Ook een derde, 47-jarige, medewerkst­er van de winkel verleende geen medewerkin­g aan de controle van haar identiteit. Uiteindeli­jk wisten de agenten en de handhavers de mannen en de vrouw onder controle te krijgen.

Een vierde winkelmede­werker wordt alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjes­plicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig. De medewerkst­er en de eigenaar van de winkel werden vrijdag na verhoor weer vrijgelate­n. Twee politiemen­sen deden aangifte van poging doodslag en mishandeli­ng tegen de 59-jarige medewerker. Hij zit nog vast. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname