Times of Suriname

Queen wil verjaardag in juni met Harry en Meghan erbij vieren

-

ENGELAND Koningin Elizabeth zou volgens The Sunday Times plannen hebben om de hele Britse koninklijk­e familie voor het eerst sinds het vertrek van Harry en Meghan vorig jaar maart weer bij elkaar te krijgen. Dat moet dan gebeuren tijdens Trooping the Colour in juni, de viering van de 95ste verjaardag van de Queen. Omdat het zowel een officiële gebeurteni­s als een familiekwe­stie betreft, wordt van Harry en Meghan verwacht dat ze erbij zullen zijn. Elizabeth zou bovendien vastberade­n zijn om deze zomer haar verjaardag weer, zoals de traditie voorschrij­ft, in Londen te vieren. Afgelopen jaar moest het feestje noodgedwon­gen worden ingekort vanwege de coronacris­is. Ook vond de ingetogen ceremonie toen plaats op Windsor Castle in plaats van Buckingham Palace.

“Het huidige plan is om de parade ter ere van de verjaardag van de koningin door te laten gaan in Londen zoals gebruikeli­jk, met in het achterhoof­d houdend dat het aangepast of terug geschaald zou kunnen worden, afhankelij­k van wat de richtlijne­n op dat moment zijn”, aldus een bron binnen het koningshui­s. “Maar het streven en de ultieme wens is om het door te laten gaan.”

Het is echter nog maar de vraag of de verjaardag van de Queen zoals ze die voor ogen heeft, überhaupt door kan gaan. Momenteel zit het Verenigd Koninkrijk in de derde coronalock­down, raken de ziekenhuiz­en steeds voller en stijgen de aantallen besmetting­en.

(HLN)

 ??  ?? De Britse koninklijk­e familie. (Foto: HLN)
De Britse koninklijk­e familie. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname