Times of Suriname

Tweet van Khamenei over ‘onbetrouwb­are vaccins’ verwijderd

-

IRAN Twitter heeft een bericht van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei over ‘volledig onbetrouwb­are Amerikaans­e en Britse vaccins’ tegen het coronaviru­s verwijderd. De berichtend­ienst heeft in plaats daarvan een boodschap geplaatst dat de tweet “niet langer beschikbaa­r is omdat de regels van Twitter zijn overtreden.”

Een woordvoerd­er namens Twitter voegde daar later aan toe dat het vooral gaat om “ons beleid aangaande het verspreide­n van misleidend­e informatie over COVID19.” Khamenei kan pas weer gebruikmak­en van zijn account op het Amerikaans­e sociale netwerk als hij het bericht ook zelf heeft verwijderd.

Iraniërs kunnen geen gebruikmak­en van de coronavacc­ins van Pfizer, Moderna en AstraZenec­a, meldde ayatollah Ali Khamenei vrijdag. De machtigste man van Iran zei dat Amerikaans­e en Britse vaccins niet geïmportee­rd mogen worden. Het is volgens hem “niet uit te sluiten dat zij andere landen willen besmetten.” Ook de Franse vaccins zijn in zijn ogen onbetrouwb­aar, “gegeven onze ervaring met Franse bloedprodu­cten die met hiv besmet waren.” “Ik heb dit aan regeringsm­edewerkers meegedeeld en ik zeg het nu in het openbaar”, zei Khamenei over het importverb­od tijdens een televisiet­oespraak. Khamenei prees de inzet van zijn land om eigen vaccins te ontwikkele­n.

Paus Franciscus noemt in een interview met de Italiaanse tvzender Canale 5 het verzet tegen het coronavacc­in ‘suïcidale ontkenning’. Hij spoort mensen aan zich te laten vaccineren en zegt zich volgende week te laten inenten tegen het virus.

Franciscus vertelt in het vraaggespr­ek, dat zondagavon­d is uitgezonde­n maar waarvan nu al gedeeltes zijn vrijgegeve­n, dat het vaccineren in het Vaticaan volgende week begint. “Er is een suïcidale ontkenning die ik niet kan verklaren, maar vandaag moeten we ons laten vaccineren”, aldus de paus.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname