Times of Suriname

Galatasara­y boekt overtuigen­de zege

-

VOETBAL - Galatasara­y heeft zich zaterdagav­ond goed hersteld van de 4-3 nederlaag tegen Konyaspor van afgelopen week. Het team van Fatih Terim won met liefst 6-0 van Genclerbir­ligi en dat betekende de grootste zege in 2,5 jaar tijd, sinds een identieke overwinnin­g op Alanyaspor op 28 augustus 2018. Younes Belhanda completeer­de in iets meer dan een kwartier spelen een hattrick, terwijl ook Ryan Babel een doelpunt meepikte. Door de zege komt Galatasara­y op één punt van stadsgenoo­t Besiktas, dat zondag in actie komt bij Hatayspor.

Nog geen halve minuut stond er op de klok toen Galatasara­y al op voorsprong kwam. Mbaye Diagne kreeg de bal in de linkerkant van het strafschop­gebied van Emre Tasdemir en schoot het leer laag in de rechterhoe­k achter Ubeyd Adiyaman: 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het tijd voor de show van Belhanda. De technicus ontving de bal van Arda Turan en schoot het leer in de dertigste minuut laag in de linkerhoek: 2-0.

Genclerbir­ligi schoot in de eerste helft niet één keer tussen de palen en deed de 3-0 ook nog eens cadeau. Adiyaman schoof de bal pardoes in de voeten van Belhanda, die de bal keurig in de linkerhoek mikte. In de extra tijd van de eerste helft completeer­de de Marokkaan zijn hattrick voor Cim Bom. De bezoekers verdedigde­n de bal niet goed uit na een counter, waarna Belhanda kunstig van dicht bij de 4-0 maakte.

Een échte monsterove­rwinning na rust bleef uit: Galatasara­y liep twintig minuten na de pauze uit naar de 5-0. Na een voorzet van Emre Akbaba vanaf de linkerkant pikte ook Ogulcan Caglayan een doelpunt mee. De doelpunten­maker werd een minuut later vervangen door Babel, die niet veel later voor de 6-0 tekende.

Na een botsing tussen een andere invaller, Muhammed Kerem Akturkoglu, en Adiyaman ging de bal op de stip. Babel nam de tijd voor zijn aanloop, een seconde of vijf met kleine pasjes, en schoot vervolgens de bal in de linkerhoek. De ‘Neymar-achtige’ aanloop van de Nederlande­r zorgde voor verbazing onder sociale media-gebruikers in Turkije. Het was voor Babel zijn eerste doelpunt sinds 31 oktober tegen Ankaragücü (1-0). Door blessurele­ed stond de Oranje-internatio­nal bijna twee maanden aan de kant en kon hij tegen Konyaspor pas zijn eerste minuten in lange tijd maken.