Times of Suriname

Real Madrid verspilt dure punten

- Isco (m) van Real Madrid wordt achtervolg­d door twee verdediger­s. (Foto: Goal)

VOETBAL - Real Madrid heeft zaterdagav­ond dure punten verspilt in LaLiga. De ploeg van trainer Zinédine Zidane moest op bezoek bij Osasuna genoegen nemen met een gelijkspel. In het ijskoude Pamplona, waar de temperatuu­r rond het vriespunt lag en het keiharde veld uren van tevoren sneeuwvrij moest worden gemaakt, kwam het scorebord niet in beweging: 0-0. Door de remise bedraagt de achterstan­d op Atlético Madrid één punt, maar de stadsgenoo­t heeft nog drie wedstrijde­n tegoed. De voorsprong van los Merengues op Barcelona bedraagt drie punten.

Real Madrid had in de eerste helft een duidelijk overwicht, met meer dan zeventig procent balbezit, maar veel meer viel er over de eerste helft niet te vertellen. Het team van Zidane had moeite om grote kansen te creëren en de grootste mogelijkhe­id was voor Luka Modric. Het venijnige schot van de middenveld­er na een half uur spelen kon nog door doelman Sergio Herrera van richting worden veranderd.

Osasuna liet Real Madrid aan de bal en probeerde het op de counter, maar Thibaut Courtois was op zijn hoede. Na een half uur spelen, keerde de doelman ook een inzet van Oier Sanjurjo na een hoekschop. In de openingsfa­se van de tweede helft ging het tempo van de wedstrijd ietwat omhoog en ontstonden er ook gevaarlijk­ere momenten. Schoten van Marco Asensio en Casemiro bezorgden de Koninklijk­e echter niet de gewenste voorsprong.

Real Madrid bleef onnauwkeur­ig in de laatste meters en ook de entree van Federico Valverde, Isco en Mariano Diaz bood de regerende landskampi­oen geen soelaas. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Sergio Ramos kwam Real Madrid niet. Karim Benzema stond duidelijk buitenspel in de opbouw. Ook in de zestigste minuut was een doelpunt wegens buitenspel van de Fransman ongeldig verklaard.