Times of Suriname

Kwattamark­t krijgt injectie

-

PARAMARIBO - De vis- en vleeshal van de Kwatta Agrarische Markt zal worden gerenoveer­d met een donatie van Japan. Gisteren heeft de onderteken­ing van de overeenkom­st plaatsgevo­nden. Met een injectie van USD 115.218 zal De Stichting S. Kisoensing­h Landbouwma­rkt Kwatta meer bekend als Zondaagse Markt Kwatta, voldoen aan de internatio­nale standaarde­n die gelden voor een vis- en vleeshal.

Verwacht wordt dat het project binnen een jaar wordt afgerond. Met de onderteken­ing van de overeenkom­st The Project for the Renovation of the Fish and Meat Hall of the Kwatta Agricultur­al Market kunnen de standhoude­rs en consumente­n van deze markt binnenkort een uitgebouwd­e en volledig gekoelde vis- en vleeshal tegemoet zien. De renovatie en uitbreidin­g betreffen onder andere een uitbreidin­g van twaalf meter van de vis- en vleeshal, waardoor er meer standhoude­rs geaccommod­eerd kunnen worden. De hal zal volledig geplafonne­erd en geëlektrif­iceerd worden. De wanden zullen uit glas bestaan, waardoor de hal geheel afgesloten wordt. Deze hal wordt ook direct van airco’s voorzien. De vloer zal netjes betegeld worden en de verkooptaf­els zullen met roestvrij platen bedekt worden.

stalen

Met deze transforma­tie zullen er 75 standhoude­rs in de moderne geaircondi­tioneerde ruimte gefacilite­erd worden. Door deze renovatie zullen de klanten van de markt niet alleen aangenamer hun inkopen kunnen doen, maar ze zullen ook betere kwaliteits­producten volgens hogere standaarde­n kunnen kopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname