Times of Suriname

Twee om drie jaar celstraf voor bromfietsd­iefstallen

-

PARAMARIBO - Jhonatan A en Safario M zijn gisteren elk veroordeel­d tot drie jaar celstraf voor het plegen van vijftien bromfietsd­iefstallen. Hun kompaan Samuel H kreeg twee jaar celstraf opgelegd voor zes diefstalle­n.

Rechter Lydia Ravenberg motiveerde dat de bromfietse­n gedurende de nacht uit woningen zijn gestolen. Enkele van de benadeelde­n waren nog bezig af te lossen voor de bromfietse­n. Volgens haar hebben de verdachten geen drupje respect getoond voor het eigendom van een ander. Zij neemt mee dat de benadeelde­n grote financiele schade hebben geleden. “U dient te begrijpen dat dit gedrag niet getolereer­d wordt in onze samenlevin­g.” Ravenberg zegt dat er corrigeren­d opgetreden is.

Samuel H, die juridische bijstand krijgt van advocaat Therese Roos, ontkende de diefstalle­n op de zitting. Roos vindt dat er twijfels zijn of de jongeman zich inderdaad aan alle diefstalle­n schuldig heeft gemaakt. Zij zegt dat de jongeman zijn studie wil afronden. De rechter ging mee dat niet alle diefstalle­n zijn bewezen. Jhonatan A en Safario M gaven eerder de betrokkenh­eid van Samuel H toe, maar kwamen op de zitting hierop terug. Jhonatan A heeft vanaf zijn aanhouding een volmondige bekentenis afgelegd. Hij beseft dat hij verkeerd is geweest en vroeg een kans. Jhonatan A zit in de examenklas.

Advocaat Shefani Amirkhan vroeg de strafeis van drie jaar te mitigeren, zodat de jongeman zijn studie kan afmaken. Hij is een first offender en vroeg een gouden kans om naar school te gaan.

Safario M, die juridische bijstand krijgt van advocaat Harold Belfor, legde gedetaille­erde verklaring­en af. Hij heeft zijn betrokkenh­eid bekend. Belfor vroeg de strafeis niet over te nemen. Safario M is eerder veroordeel­d en betuigde spijt. Hij vroeg om een kans. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname