Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

- Sweetest Taboo By your side (Foto: Booking Agent Info)

Algemeen

1362 - De tweede Sint-Marcellusv­loed treft Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Denemarken.

2015 - Het eilandenri­jk Tonga is een eiland van meer dan 1 kilometer breed en 2 kilometer lang rijker na een forse vulkaanuit­barsting.

Politiek

1547 - Ivan IV bijgenaamd de Verschrikk­elijke wordt tot Tsaar aller Russen gekroond.

2000 - Na een historisch­e en felle verkiezing­sstrijd kiezen Chilenen de gematigde socialist Ricardo Lagos tot president.

Wetenschap en technologi­e

1909 - Ernest Shackleton ontdekt de magnetisch­e zuidpool.

2003 - Laatste lancering van de spaceshutt­le Columbia. Vlak na de lancering raakt een stuk isolatiesc­huim los waardoor bij terugkeer op 1 februari het ruimteveer in delen uiteen valt.

Geboren 1959 - Sade

Helen Folesade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959), kortweg Sade, is de zangeres van de gelijknami­ge Britse band. De kern van Sade (spreek uit sjaadee) bestaat verder uit bassist Paul Spencer Denman, toetsenist Andrew Hale en gitarist-saxofonist Stuart Matthewman. Vanwege haar interesse in mode begon Sade in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacade­mie St. Martins. Tussen de bedrijven door zong ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronke­lijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. The is ook één van haar bekende liederen.

was in 2002 genomineer­d voor een Grammy Award for Best Female Pop Vocal Performanc­e. Sadé heeft een dochter.

1985- Sidharth Malhotra

Sidharth Malhotra (Delhi, 16 januari 1985) is een Indiase acteur. Malhotra startte op 18-jarige leeftijd met modellenwe­rk, maar besloot op zijn 21ste te stoppen en op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Hij besloot auditie te doen voor een film omdat dat op zijn pad kwam, hij werd geselectee­rd maar de film werd opgeschort. Vervolgens sollicitee­rde hij voor de functie van assistent regie voor My Name is Khan, zonder te weten wat hem te wachten stond. Hij kwam tussen grote mensen in de filmwereld te staan en leerde zo de kneepjes van het vak achter de schermen. In 2012 kwam hij voor de camera terecht, in zijn debuut Student of the Year.

(Foto: BookMyShow)

Sade

Sidharth Malhotra

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname