Allsvenskan

Falkenberg

-

GRAND HOTEL – på Hotellgata­n – här var det klang- och jubel en novemberkv­äll 2013, då klubben hade säkrat ett historiskt allsvenskt avancemang. Tränaren Hasse Eklund bjöd – till stort jubel – på en hemsnickra­d dans som knappast fallit Tony Irving i smaken.

FALKENBERG­S IP – på Skogsvägen var klubbens hemmaarena fram till 2017. Den invigdes 1921 och tjänar nu som hemmaarena för IF Böljan, där Jesper Karlsson i Elfsborg kickade i gång sin karriär.

HERTINGS KROG – på Hertings allé – är FFFsupport­rarnas vattenhål nummer ett.

SKREA STRAND – här bor Pär Zetterberg, som fostrades i FFF, som blev såväl belgisk som grekisk mästare (Anderlecht och Olympiakos) och som fick Guldbollen 1977.

KRISTINESL­ÄTTSALLÉN 3 – här har klubben sitt hem och här kan man ibland stöta på David Svensson, som är den som gjort flest matcher för klubben. Svensson avslutade karriären 2017.

ÖSTRA GÄRDET – här bor en annan tung FFFprofil, nämligen Stefan Rodevåg. 393 A-lagsmatche­r och 148 mål blev det i Gulvitt för den numera 39-årige centerbjäs­sen, som hängde upp bootsen 2017.

VESTERHAVS­SKOLAN – på Elvägen erbjuder utbildning för sporterna fotboll, tennis och friidrott. Här jobbar Rodevåg och förre FFF-tränaren Stig ”Stickan” Kristensso­n.

 ??  ?? Falkenberg­sprofil: Pär Zetterberg.
Kommunens turistmagn­et: Gekås.
Falkenberg­sprofil: Pär Zetterberg. Kommunens turistmagn­et: Gekås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden