Allsvenskan

DJURGÅRDEN FIXAR INTE EN LIKA HÖG LÄGSTANIVÅ ETT HELT ÅR TILL

- ROBERT LAUL

Djurgården sålde chansen att försvara SM-guldet för 50 miljoner kronor. Det är som ni vet prislappen på Marcus Danielsons Kina-flytt. Vad gäller spelare i eller nära startelvan är det utöver Danielson ”bara” Mohammed Buya Turay som lämnat. Men det är de två enskilda spelare som hade störst impact på Djurgården i fjol.

Spelare som Djurgården kan få ut mycket mer av jämfört med i fjol är Astrid Ajdarevic, Curtis Edwards och Erik Berg (om den sistnämnde blir kvitt sina knäproblem). Plus att Kalle Holmberg är ett vasst nyförvärv.

2019 var Djurgården bäst på att vinna de matcher de skulle vinna. De slarvade i princip inte bort några poäng alls utöver krysset mot AFC borta. Det skulle förvåna mig om de håller uppe en så extremt hög lägstanivå­n ett helt år till. Jag skulle säga att det inte är så troligt nu när det kommer andra morötter med i bilden, till exempel ett Champions League-kval.

Dessutom anser jag att Tommi Vaiho inte är någon ?+?+?+?+-målvak t även om hans fjolårshös­t var sensatione­ll. Uppenbarli­gen går det alldeles utmärkt att vinna allsvenska­n ett år utan en klockren målvaktslö­sning

– men knappast två år i rad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden