Allsvenskan

SÅ BRA ÄR FALKENBERG:

-

MÅLVAKT

Korsbandss­kadan på Tim Erlandsson – som förmodlige­n missar större delenav säsongen — gjorde att FFF fick tänka om helt kring målvaktspo­sten. Viktor Noring är verkligen ingen dålig ersättare. Rutinerad och skicklig, även om han mest varit backup under sina utlandsår. Johan Brattberg trolig målvaktset­ta, är orutinerad men kan få god nytta av Norings kunskaper.

FÖRSVAR

FFF brast i defensiven förra säsongen och släppte in 62 mål. Det har laget naturligtv­is inte råd med att göra igen. De många insläppta målen berodde såklart inte bara på backlinjen, men FFF har under silly season lagt fokus på att förstärka försvaret. Spelare som inte ansetts hålla måttet har fått lämna och in har Sander van Looy kommit. Höjer han försvarssp­elet?

MITTFÄLT

Konkurrens­en om platserna på mittfältet har hårdnat. Unga trion Lorik Ademi, Melker Nilsson och Rasmus Fridolf flåsar sina äldre lagkamrate­r i nacken vilket gör att dagsform avgör vilka som återfinns i Hasse Eklunds startelva för dagen. Åtminstone på förhand ser det ut som att John Björkengre­n och Marcus Mathisen återigen kommer att få slita hårt ihop centralt.

ANFALL

Kwame Kizito är inhämtad för att öka Falkenberg­s målprodukt­ion. Tanken är att han ska göra de där enkla målen som laget inte fått med sig tidigare och bli den pålitlige målskytt som hallänning­arna är i så stort behov av. FFF ställer också sitt hopp till att en Nsima Peter full av självförtr­oende och en lättare och bättre tränad John Chibuike kan producera fler mål i år.

TRÄNARE

Sett till de förutsättn­ingar som Hasse Eklund och övriga ledarteame­t hade att jobba med stod de för ett mirakel i fjol. Med två omgångar kvar var det få som trodde att FFF skulle säkra nytt kontrakt utan att ens behöva kval. Eklund har med rätta hyllats för att först ha tagit upp laget till allsvenska­n och sedan hållit det kvar. Hur tacklas nu det ”svåra” andra året?

RUTIN

Här finns en fin mix av ungt och gammalt. Rutinerade spelare som Karl Söderström och Christoffe­r Carlsson slåss med talangfull­a ungtuppar som Lorik Ademi och Melker Nilsson om speltiden. Rutinen har dock minskat lite då laget tagit in lite yngre nyförvärv än tidigare. Tim Erlandsson, Sander van Looy, Kwame Kizito och Matthew Garbett är alla med marginal yngre än 25 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden