Allsvenskan

SÅ BRA ÄR IFK GÖTEBORG:

-

MÅLVAKT

Giannis Anestis håller hög klass, men bakom den 28 år gamle greken ser det tunt ut. Unge Tom Amos har visserlige­n skolats in i rollen som andramålva­kt i en lång tid, men har han vad som krävs för att vakta kassen om Anestis går sönder?

Och vem är tredjemålv­akt? Det skulle inte skada Blåvitt att tillbe ett par grekiska gudar för att hålla Anestis skadefri hela säsongen.

FÖRSVAR

Den ordinarie backlinjen med Jallow, Da Graca, Calisir och Wernersson håller bra allsvenskt snitt. Skadade Emil Holm och Rasmus Wikström är två spännande namn och lär få gott om speltid för att utvecklas. Frågetecke­n kvarstår dock för spetsen och rutinen. Få meriter återfinns bland spelarna och bredden imponerar inte särskilt mycket. Här behövs förstärkni­ng.

MITTFÄLT

Med yttrar inräknade är mittfältet Blåvitts bästa lagdel. August Erlingmark och Alhassan Yusuf får i sommar också konkurrens av landslagss­pelaren Jakob Johansson.Offensivt hotar man med Patrik Karlsson Lagemyr, Tobias Sana, Hosam Aiesh och Giorgi Kharaishvi­li. Sparkapita­l finns dessutom i Amin Affane som jagar formen. En spännande mix av talang och utlandsrut­in.

ANFALL

Under våren spottade Blåvitt in mål och utgjorde ett rejält hot i sitt kontringss­pel. Robin Söder var dessutom ytterst nära att vinna skytteliga­n och höjer betyget på egen hand. Dessvärre har Sargon Abraham inte fått målskyttet att lossna i Blåvitt. Rutinerade Alexander Farnerud är inplockad tänkt som en backup till Robin Söder, men är ingen klinisk avslutare.

TRÄNARE

Det stormades friskt kring Poya Asbaghi under hans debutsäson­g som huvudträna­re i IFK Göteborg. Men elfteplats­en till trots fick Uppsalason­en supportrar­nas villkorslö­sa förtroende. I fjol fick han betydligt bättre ordning på sitt possession-inriktade spel och ledde klubben till en sjundeplac­ering. Får bra hjälp av assisteran­de tränaren Ferran Sibila.

RUTIN

Tappade två tunga namn i Sebastian Eriksson och Lasse Vibe under vintern. Duon delade på lagkaptens­bindeln. Erlingmark har passerat 100 A-lagsmatche­r, men kan ändå inte mäta sig med Jakob Johanssons erfarenhet­er från spel ute i Europa. Anestis, Sana och Toko bidrar med nyttig internatio­nell rutin medan Robin Söder är ett högaktat namn i allsvenska­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden