Allsvenskan

SÅ BRA ÄR BK HÄCKEN:

-

MÅLVAKT

Peter Abrahamsso­n är säkerheten själv och blir en avgörande faktor om Häcken ska kunna bland sig i en toppstrid. 31-åringen gör sin sjunde säsong i klubben och har de senaste åren betraktats som en av allsvenska­ns bästa målvakter. Bredden är inte lika imponerand­e som hos guldkandid­aterna, men Rasheed och veteranen Källqvist finns ändå redo att rycka in om det behövs.

FÖRSVAR

Häcken är ett lag som släpper in relativt få mål. Mycket av det kan tillskriva­s de två rutinerade herrarna Rasmus Lindgren och Joona Toivio som bildar ett starkt mittlås och leder laget med pondus. På kanterna ser det också fint ut med Godswill Ekpolo och Adam Andersson som håller bra allsvensk klass. Något tunt bakom även om Tobias Carlsson kan bli ett nyttigt tillskott.

MITTFÄLT

På förhand den lagdel som kanske ser mest spännande ut. Friberg är generalen som håller ihop laget och framåt finns det hög kapacitet om Irandust och Yasin får det att stämma. Sedan finns det ett helt knippe av unga spelare som kan slå igenom. Att fylla luckan efter Paulinho blir en stor utmaning, men talanger som Bengtsson, Youssef och Wålemark är hungriga.

ANFALL

Tuominen och Søderlund är två starka nyförvärv som fyller upp tomrummet som uppstod när Jeremejeff lämnade i höstas. 32-årige Søderlund var länge ordinarie i Rosenborg och potential att bli allsvensk skyttekung om han kommer i gång. Även Tuominen kan vara ett fynd i en lite mer släpande roll. Bakom nyförvärve­n finns Gustaf Nilsson som inte alls fått det att stämma hittills.

TRÄNARE

Andreas Alm hade ett fint facit i AIK även om det inte ledde till någon titel. I Häcken har den tydlige tränaren vunnit ett cupguld och varit bäst i stan tre år i rad. 46-åringen är inte rädd för att ge unga spelare chansen och i årets upplaga finns det flera spännande framtidsna­mn att hålla ögonen på. Häcken har dock haft svårt att besegra topplagen och utmana på allvar om guldet.

RUTIN

Rasmus Lindgren och Erik Friberg är två riktiga veteraner och ledarfigur­er som även i år blir enormt viktiga för laget. Annars är säsongens trupp en mix av gammalt och ungt. Paulinho och Jeremejeff har försvunnit, men kvar finns etablerade namn som Abrahamsso­n, Toivio och Faltsetas. Irandust är fortfarand­e ung men har också varit med ett tag på högsta nivå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden