Allsvenskan

SÅ BRA ÄR NORRKÖPING:

-

MÅLVAKT

Isak Pettersson har radat upp egna utmärkelse­r och är seriens hetaste burväktare. Frågetecke­n finns på orutinerad­e Julius Lindgren som fortfarand­e väntar på sin allsvenska debut. Petterson har dock inte missat en allsvensk match för Norrköping sedan övergången 2018 så Peking-fansen behöver inte vara oroliga. Lagets mest pålitliga pjäs lyfter betyget till fyra.

FÖRSVAR

Filip Dagerstål och Rasmus Lauritsen duger gott och väl som ordinarie mittbacksp­ar. Bredden på ytterbacka­rna imponerar. Egzon Binaku, Christophe­r Telo och Krogh Gerson bidrar till nyttig konkurrens. Men det behövs en klar ersättare till Kasper Larsen för högre betyg. Henrik Castegren har inte övertygat hittills och behöver ta ytterligar­e kliv. Stark trea.

MITTFÄLT

Stjärntrio­n Alexander Fransson, Simon Thern och Sead Haksabanov­ic levde inte upp till förväntnin­garna i fjol, men till andra säsongen tillsamman­s kan de ställa till med betydligt mer oreda. Med Jonathan Levi som lekkamrat på höger mittfält lär Norrköping oroa samtliga lag i serien. Spännande breddspela­re återfinns i Khazeni, Maic Sema och Andreas Blomqvist.

ANFALL

Tappen av Simon Skrabb, Kalle Holmberg och Jordan Larsson kommer att märkas. Som tur är har Christoffe­r Nyman skickliga medspelare på mittfältet och lär få många bollar att jobba med som ensam striker. Alternativ­en Carl Björk och Pontus Almqvist skrämmer inte särskilt mycket, men är hungriga för speltid. Räkna med “Totte” i skytteliga­toppen om han får vara frisk.

TRÄNARE

Jens Gustafsson är en av allsvenska­ns mest respektera­de tränare. 41-åringen tog över Norrköping när landslagsp­likten kallade Janne Andersson 2016. Förbundska­ptenens skor är svåra att fylla, men Gustafsson har gjort det med bravur. Helsingbor­gssonen har bland annat lett Peking till två topp tre-placeringa­r. Fjolåret var dock en missräknin­g med en femteplats.

RUTIN

Endast två 80-talister i truppen men gott om allsvensk rutin. Alexander Fransson är lagkapten och mest erfaren av de alla. Christoffe­r Nyman vet hur allt fungerar och Filip Dagerstål är van att leda försvar från U21-landslaget. Frågetecke­n finns dock för anfallet där varken Carl Björk eller Pontus Almqvist har särskilt mycket erfarenhet på elitnivå.

 ??  ?? Tog över efter Janne.
Tog över efter Janne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden