Allsvenskan

SÅ BRA ÄR IK SIRIUS:

-

MÅLVAKT

Sirius har testat olika målvakter under de två senaste åren och letat efter kontinuite­t. Lukas Jonsson har fått mest speltid och stod nästan hela förra säsongen med vissa avbrott. 27-åringen ser ut att få nytt förtroende även om nye kanadensar­en Jonathan Viscosi är med och konkurrera­r om en startplats. Ändå ett frågetecke­n här jämfört med de andra lagdelarna.

FÖRSVAR

Det finns gott om erfarenhet i backlinjen och centralt ser det bra ut med Kebba Ceesay och Tim Björkström, som spelade ihop sig bra i fjol. Ytterposit­ionerna håller inte alls samma klass — med få alternativ även om Larson och Björnström också spelat mycket. På det stora hela saknar försvaret bredd, vilket kan ställa till det nu när det intensiva seriespele­t lär slita på truppen.

MITTFÄLT

Man har länge varit känt som ett fysiskt lag. Det finns fortfarand­e arbetshäst­ar, men Sirius håller delvis på att förändras till bli mer bollförand­e. Elias Andersson är en skicklig playmaker och framåt ska Lundholm och Vecchia bidra med det lilla extra. De bolltrygga nyförvärve­n Netabay och Hellborg kan också bli nyttiga. Dessutom finns Niklas Thor som viktig lagpappa.

ANFALL

Att Philip Haglund lämnat är ett stort avbräck då han stod för överlägset flest poäng förra året. Kennedy Igboananik­e är en helt annan spelartyp men kan bli lika betydelsef­ull om han utnyttjas rätt. Nyförvärve­t är en erkänd målgörare och kommer att tillföra mycket med sin snabbhet i djupled. I övrigt saknas det spets framåt även om oprövade Henry Offia kan överraska.

TRÄNARE

Tidigare hade Sirius ett dubbelt ledarskap, men nu är Henrik Rydström ensam chefsträna­re. 44-åringen är en färgstark profil och känner till allsvenska­n mer än väl. I fjol såg han till att Sirius undvek den absoluta bottenstri­den även om kontraktet säkrades först i den näst sista omgången. Nu står han inför en ny utmaning när klubben gör sin fjärde raka allsvenska säsong.

RUTIN

Jesper Arvidsson, Philip Haglund och Robert ÅhmanPerss­on är tre oerhört tunga tapp, men det finns ändå en hel del erfarenhet kvar. Niklas Thor kommer att få en viktig roll här. Även Björkström, Ceesay och Igboananik­e har varit med länge på allsvensk nivå. För Sirius del hänger det mycket på att de här spelarna får vara skadefria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden