Allsvenskan

SÅ BRA ÄR VARBERG:

-

MÅLVAKT

August Strömberg är i princip född i superettan och vet vad det innebär att spela elitfotbol­l. Någon allsvensk match har det dock inte blivit ännu. I IFK Göteborg fick han endast sitta på bänken i två matcher. Nu går han in i en allsvensk säsong som tilltänkt etta. Enormt rutinerade Stojan Lukic agerar backup och finns redo om han skulle behöva hoppa in i mål.

FÖRSVAR

Till skillnad från de andra försvararn­a har Joakim Lindner och Hampus Zackrisson känt på allsvenskt spel tidigare. Men två godkända backar räcker inte för att komma upp i godkänt betyg. Vi ska inte glömma att Varberg var det lag som släppte in minst antal mål (27) i superettan i fjol, men för att sätta försvaret även i allsvenska­n behöver flera spelare ta kliv.

MITTFÄLT

Visst finns här flera fullgoda spelare, som passningss­kicklige Robin Tranberg, fysiske Albert Ejupi och högintress­ante Keanin Ayer. Varberg har också en rad med oprövade mittfältar­e som man inte riktigt vet var de står. Det finns talang, men också lite för många frågetecke­n i nuläget. Det återstår att se om de kan rätas ut och bli utropsteck­en.

ANFALL

Astrit Seljmani gjorde stor succé i superettan 2019 och blev den skyttekung som var tungan på vågen när laget tog steget upp i svensk fotbolls finrum för första gången någonsin. Att han förlängde sitt avtal var naturligtv­is viktigt för hallänning­arna. Men bakom honom ser det väldigt tunt ut. Varbergs Bois är i behov av att några av de nya offensiva spelarna slår igenom.

TRÄNARE

Joakim Persson har gjort ett fenomenalt arbete med Varberg. Från att för inte alls länge sen ha varit på ruinens brant och dessutom varit på vippen att åka ur superettan är de nu en allsvensk klubb. På grund av den skrala ekonomin har ”Jocke” tvingats fynda i lägre divisioner och han har gjort med bravur. Den skånske profilen fick ut max ur sitt manskap i fjol.

RUTIN

Robin Tranberg är den ende i truppen som har spelat regelbunde­t under en säsong i allsvenska­n, så när det kommer till allsvensk rutin väger de lätt. De har också en väldigt ung trupp, där åldermanne­n Joakim Lindner är äldst med 29 år. Hela sex spelare är födda på 2000talet. Man ska inte underskatt­a unga, hungriga spelare men lite mer rutin hade laget mått bra av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden