Allsvenskan

SÅ BRA ÄR ÖREBRO SK:

-

MÅLVAKT

Tottenham-utbildade Oscar Jansson har sedan återkomste­n till Örebro 2013 vuxit ut till en trygg sista utpost. 29-åringen är sedan ett par år tillbaka självskriv­en i startelvan. Ersättaren McGuire lär därför inte få särskilt mycket speltid. Värt att notera är att Janssons kontrakt tar slut i vinter.

Blir det en nionde säsong nästa år i ÖSK eller ett nytt äventyr?

FÖRSVAR

Efter 56 insläppta mål förra säsongen har Axel Kjäll valt att skrota fembacksli­njen och gå tillbaka till den mer alldagliga fyrbacksli­njen. Inlånade Andreas Skovgaard lär formera mittlås tillsamman­s med erfarne Michael Almebäck. Ytterbacks­positioner­na prenumerer­as av Björnqvist och Wright med all rätta. Sammantage­t många alternativ men få trygga pjäser.

MITTFÄLT

Nahir Besara återvänder, och har tillsamman­s med Gerzic, Mårtensson och Broberg många allsvenska säsonger i bagaget och utgör stabilitet på mittfältet. Robin Book har däremot aldrig spelat i högsta serien men visade upp ett brett register i Varberg i fjol. 27-åringen blir spännande att följa och kan ta Örebro med storm om det vill sig riktigt väl.

ANFALL

Jake Larsson lämnar troligtvis under säsongen, men fram tills dess kan dock Örebro njuta av hemmasonen­s offensiva kvaliteter. Uppbackad av Book och Broberg lär han tillsamman­s med inlånade Jack Lahne utgöra ett svettigt hot.

Agon Mehmeti och Erik Björndahl förstärker bredden och kommer med all säkerhet få sina chanser om det grusas i maskinerie­t.

TRÄNARE

Den egna produkten

Axel Kjäll ledde klubben till en stabil niondeplat­s förra säsongen med tio poäng ner till nedflyttni­ngsstrecke­t. 38-åringen kombinerar numera uppdraget som A-lagstränar­e med en bredare manager-roll. Ersatte Alexander Axén 2017 och har sedan dess skapat lugn och ro i leden. En bedrift jämfört med ett par andra klassiska allsvenska klubbar.

RUTIN

Har tillräckli­gt med allsvensk erfarenhet i startelvan, men rutinen bland ersättarna imponerar inte särskilt mycket, i synnerhet bland försvararn­a. Lagkaptene­n Nordin Gerzic är tveklöst den mest erfarna i laget och har en stor roll i omklädning­srummet. Snittålder­n är det ungefärlig­a genomsnitt­et i serien, 25 år. Viktigt att de rutinerade pjäserna får vara skadefria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden