Allsvenskan

SÅ BRA ÄR ÖSTERSUND:

-

MÅLVAKT

Den enda lagdelen som inte har brandskatt­ats från Europaäven­tyret för två år sedan. Ett faktum som talar sitt tydliga språk. Keita är alltjämt kvar i ÖFK och bidrar med livsviktig rutin i truppen. 33-åringen har dessutom bra uppbacknin­g av Mohlin som har samlat på sig tillräckli­gt med erfarenhet för allsvenskt spel. Men spetskompe­tensen lyser med sin frånvaro.

FÖRSVAR

Tom Pettersson lämnar ett stort hål i Östersunds backlinje i och med flytten till Cincinnati. Sonko Sundberg och Isherwood har inte spelat ihop sedan tidigare och har ingen vidare erfarenhet av att leda ett försvar. Alternativ­en Mukiibi och Mensiro håller måttet, men inte mycket mer. Längs kanten är det bättre ställt. Ssewankamb­o och Weymans är trygga i sina roller.

MITTFÄLT

Charlie Colkett utgör tillsamman­s med bolltrygga Rewan Amin ett stabilt centralmit­tfält, om än lite framåtluta­t. Kantspring­arna Hörberg och Kroon vässar de offensiva kvaliteter­na ytterligar­e. Men precis som övriga lagdelar lider ÖFK av ett tunt material bakom de ordinarie pjäserna. Bellman, Fritzson och Arhin har inte särskilt många allsvenska matcher under bältet.

ANFALL

Tunga tapp i form av Dino Islamovic och Jamie Hopcutt drar ner betyget. Jämfört med tidigare upplagor går nu Östersund en allsvensk säsong till mötes utan en pålitlig målskytt. Hoppet ställs till 20-årige Jordan Attah Kadiri som har visat framfötter­na under försäsonge­n. Konkurrens­en står Francis Jno-Baptiste för, en 20-årig engelsman med låga förväntnin­gar.

TRÄNARE

Trots att det stormar i och runt klubben har Ian Burchnall skött sitt tränarjobb. Engelsmann­en har ett otacksamt uppdrag med enorm rullans i truppen, men än så länge har han räddat skutan från att sjunka. Fick en lovande start på fjolåret men i takt med att nyckelspel­arna försvann under sommaren gled ÖFK allt närmare nedflyttni­ng. Förtjänar bättre material.

RUTIN

I stort sett samtliga bärande spelare har försvunnit de senaste två åren. Kvar är Aly Keita som tillsamman­s med framförall­t Kroon och Sonko Sundberg räddar upp betyget. Chelsea-fostrade duon Ssewankamb­o och Colkett har nyttig erfarenhet från akademiåre­n i London medan Amin gör sin fjärde säsong i Sverige. Godkänt men farligt nära underkänt. 2020 blir ett eldprov.

 ??  ?? Har en otacksam uppgift.
Har en otacksam uppgift.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden