Allsvenskan

EN NY LEDSTJÄRNA

- Stefan Holm

utmanas av 18-årige Hannes Sveijer, som stökade av den allsvenska debuten i fjol.

– Det är två jättehärli­ga målvakter. De är drivna och vill något med sin fotboll. Vi bildar ett lag i laget med Karim (målvaktstr­änaren Fegrouch), har bra träningar och pushar varandra även om bara en kan stå. Jag gillar stämningen i målvaktsgr­uppen.

I truppen är han även bekant med Karl Larson och Tim Björkström, som han har spelat med i och ungdomslan­dslagen. David Mitov Nilsson spelade en A-landskamp för Sverige 2014, en vänskapsma­tch mot Island, men har dubbelt medborgars­kap och valde att fortsätta landslagsk­arriären i Nordmakedo­nien, som gör EM-debut i sommar.

”Ett mästerskap jag vill spela”

Han höll nollan i debuten mot Belarus i EM-kvalet 2015 och togs ut i truppen på nytt när han kom tillbaka från benbrottet, trots att han fick begränsat med speltid i IFK Norrköping och Igor Angelovski hade ersatt Ljubinko Drulovic som förbundska­pten. Mitov Nilsson ingick i landslaget både 2017 och 2018, då han spelade totalt 16 matcher i allsvenska­n.

– Man får nästan fråga sig vad de håller på med. Jag var med på många samlingar när jag hade skadebekym­mer och inte spelade i Norrköping. Då hade jag bra kontakt med förbundska­ptenen, som frågade om jag kunde komma. Sedan gick jag till Sundsvall för att få speltid, inte minst med tanke på landslaget. Det är lite komiskt, men då fick jag inga samtal. Det var likadant när jag spelade i Norge och hade flest nollor och bäst räddningsp­rocent i ligan. Jag fick inte ett samtal. I stället tog han ut äldre debutanter från den inhemska ligan. Då började varningskl­ockorna ringa. Jag vet inte vad det beror på men det måste vara något personligt. Jag är jävligt besviken på dem. Fotbollsmä­ssigt ska jag absolut vara med men det blev tydligt att de inte tar ut laget efter det. Jag var med i Nations League och såg en stor chans att nå EM. Det är ett mästerskap jag vill vara med i men då vill jag vara välkommen i laget, säger David Mitov Nilsson.

Sylvia (2011, lån). Gif Sundsvall (2020). Sirius (2021–). Landskampe­r: Sverige U19 (6 matcher). Sverige U 21 (8). Sverige (1). Nordmakedo­nien (1).

 ?? Foto: CAROLINA BYRMO, BILDBYRÅN ?? David Mitov Nilsson under försäsonge­n i Sirius.
Foto: CAROLINA BYRMO, BILDBYRÅN David Mitov Nilsson under försäsonge­n i Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden