Allsvenskan

JAG ÄR HÄR FÖR ATT SÄTTA AVTRYCK OCH NÅ NYA HÖJDER”

- Per Bohman

– Det tror jag absolut. Det är också viktigt för mig att jag kommer till ett lag som går för SM-guld. Jag är en jäkla vinnarskal­le. Jag älskar att vinna och en stor del av mitt val av Djurgården var att de kan vinna.

Vilken spelare från Degerfors skulle gärna fått komma med till Djurgården?

– Christos Gravius. Han är otroligt bra. Sedan förstår jag att det hade varit känsligt med tanke på AIK-kopplingen, men han kommer göra en riktigt fin säsong i år. Håll ett extra öga på honom. Anton Kralj är en annan som kan bli hur bra som helst.

Du (Blåvitt), Gravius (AIK) och Kralj (MFF) är alla spelare som fått börja om efter att ha lämnat en storklubb?

– Japp. Så nu är det dags att visa att man verkligen har mentalitet­en att klara det i en storklubb.

Vilka spelare i Djurgården tycker du sticker ut?

– Det finns så många fantastisk­a spelare. Jag skulle kunna lyfta alla och det känns lite fult att säga ett namn. Men jag vill nämna Rasmus Schüller. Jag gillar verkligen hans spel på mitten.

”Gillade vad Mange sa till mig”

Det andra namnet han stannar till vid är förstås Magnus Eriksson. Edvardsen har tidigare berättat om hur lagkaptene­n aktivt hörde av sig till honom i samband med förhandlin­garna. Hur Eriksson sålde in Djurgården och pushade för en övergång.

– Det betydde verkligen skitmycket att han ringde mig. Han slår mig en pling och vi får tjöta lite med varandra. Han berättade hur han såg på mig som spelare – det var nära en övergång då – och den gesten från Mange gjorde att allt kändes bättre. Jag gillade vad han sa till mig och hur rak han var. Ett riktigt bra surr.

Edvardsen har stor respekt för den spelare som Sportblade­t utnämnde till 2021:s bästa i hela allsvenska­n.

– Han var svinbra. Så många assist och ett gäng kassar på det. Jag hoppas att han gör en lika fantastisk säsong i år och att jag kan hjälpa honom lite. Som sagt, det är så många bra spelare i Djurgården. Jag är övertygad om att vi får ett roligt år.

En sak fastnade lite extra under samtalet med Eriksson. Lagkaptene­n var rakt på sak kring vad han väntade sig av nyförvärve­t. Även om Djurgården­s derbyfacit ljusnade något under 2021 är de fortfarand­e sämst i stan mot Stockholms­rivalerna. Eriksson var tydlig med att Edvardsens självsäkra och något uppkäftiga attityd kan gynna Djurgården.

– Han sa ”Det ska bli skönt när man åker till Friends inför ett derby och du sitter med i spelarbuss­en. Dig vill man ha med där”. Det var jävligt kul att höra.

Vad tror du han tänker på?

– Jag har den där attityden och mentalitet­en. Jag säger vad jag tycker. Ibland blir det fel men man är inte mer än människa. Jag älskar att vinna, precis som Mange. Han gillade inte att möta mig på planen, det har han erkänt, och det tyder på att jag gör något bra.

Hur ser du på Stockholms­derbyna?

– Det ska bli fantastisk­t med alla supportrar. Vi ska börja vinna fler derbyn också. Det är fina matcher att få spela.

Stockholms­fotbollen är hetsig med extrem rivalitet mellan supportrar­na. Vad tycker du om det?

– Det är så det ska vara. Rivalitet och hetta. Det är tre storklubba­r. AIK och Hammarby har också bra trupper. Hade inte hetsen funnits hade allt dött. Det är en utmaning jag gillar. Jag tror jag kan vara som bäst i större matcher som derbyn och växa med uppgiften. Det känns stort att få spela Stockholms­derbyn.

”Jag gillar hetsen”

Mest ser han fram emot att få spela inför en fullsatt hemmaarena. Han har fått känna av den nästan rabiata stämningen nere i ena hörnet av Tele2 där klackens kortsida möter det som kallas Slakthusku­rvan. – Fan vad de skriker. Det fick jag känna på när vi var där. Jag gillar den hetsen. När det triggas ordentligt. Det är underbart. Trots restriktio­ner var trycket riktigt bra och jag längtar till att få spela på Tele2, säger han och fortsätter:

–Det har varit ett sånt jävla tryck när man varit där som motståndar­e. Särskilt senast med Degerfors. Det var ju en extra krydda att Niko Djurdjic var med också.

Efter den matchen sa din polare Djurdjic att ”Djurgården är ett skitlag”. Du höll inte med?

– Haha, nej. Niko får säga vad han vill så säger jag vad jag tycker.

Bjuder du med honom till Tele2 för att se en match med Djurgården?

– Vi får la se. Jag hoppas att han ska vilja kolla eftersom vi är ändå polare. Han har verkligen gratulerat mig och det är inte bara spel för galleriet. Han var glad för min skull. Jag har lärt mig skitmycket av honom och fått så mycket hjälp under hösten. Det betyder mycket. Djurdjic och jag liknar varandra. Vi har samma temperamen­t.

 ?? ?? ... under höstens möte i allsvenska­n på Tele2 i Stockholm gick Edvardsen dock mållös när Djurgården vann med 3–2. Här i närkamp med hans nya lagkapten Magnus Eriksson.
... under höstens möte i allsvenska­n på Tele2 i Stockholm gick Edvardsen dock mållös när Djurgården vann med 3–2. Här i närkamp med hans nya lagkapten Magnus Eriksson.
 ?? ?? Magnus Eriksson och Victor Edvardsen.
Magnus Eriksson och Victor Edvardsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden