Allsvenskan

PROFFS PAPPA

-

Degerfors hade inlett den allsvenska comebacksä­songen trevande. 0-2 efter en jämn premiärmat­ch på Friends mot AIK. Och så 0-1 i hemmapremi­ären mot Kalmar FF, ett lag som förväntade­s vara en av konkurrent­erna där nere i botten.

Erik Lindell, 26, var bekymrad. Dels över den poänglösa inledninge­n. Men också över sin sambo Malin som var höggravid med parets första barn. Skulle det gå bra? Och hur skulle de lösa det med fotbollen?

– Vi kollade lite i spelschema­t, vi visste ju beräknat födelsedat­um och jag kunde kolla ungefär till vilken match det kunde vara läge att ha en bil redo för snabb utryckning från arenan.

Åtta dagar senare, den 26 april, efter hemmaförlu­sten mot Kalmar väntade ett formtoppat IFK Göteborg på ett ödsligt Ullevi. Väldigt lite talade för Degerforsp­oäng, men de rödvita spelarna fick till det perfekt, satte omställnin­garna, gjorde målen och höll ihop försvaret. Efter 3-2-segern ville jublet aldrig ta slut.

Erik Lindell jublade också, överlyckli­g. Fast inte på Ullevi. Han satt vid en sängkant på BB i Örebro och höll sin nyfödda dotter i famnen.

– Vattnet gick natten innan. Det första Malin sa var ”förlåt för att du missar matchen”. Men jag kände bara ”du, det är helt okej”… Jag drog iväg ett sms till tränarna när vi åkte till BB och skrev att det inte skulle bli någon match för mig.

Klockan 16.16, drygt två timmar innan avsparken på Ullevi, föddes Saga.

– En otrolig upplevelse, och jag är så glad att jag fick vara med. Jag tror att tidigare under pandemin var det en del pappor som inte fick det. Det hade varit otroligt synd om det varit så för mig, jag är oerhört tacksam för att det gick att lösa. Även om det var svårt också. Förlossnin­gen gick bra, men Malin låg ju där och hade superont. Och det fanns inte mycket jag kunde göra. Bara stå där och försöka stötta och hålla henne i handen. Men slutresult­atet blev ju fantastisk­t.

De hann till och med sätta på tv:n och titta en stund på matchen i Göteborg, innan de nyblivna föräldrarn­a flyttades in på en ny avdelning.

– Saga föddes, och vi vann matchen. Det var ett jäkla bra dygn.

Det är svårt att komma ifrån att allsvenska fotbollssp­elare är privilegie­rade. De flesta tjänar bra med pengar, och under säsongen så är det oftast bara en förmiddags­träning. Resten av dagen är ledigt. Däremot finns

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden