Allsvenskan

MILOJEVIC: ”KANSKE

-

Jag ska inte säga att stämningen är stel. Men visst är den något trevande när Sportblade­ts utsände möter upp Milos Milojevic inne på Stadion. Malmös sportsliga ledning har just avslutat ett möte och vandrar förbi i samlad trupp. Längst fram: den evigt imposante målvaktstr­änaren Jonnie Fedel med sträng blick. Längst bak: den kroniskt milde sportchefe­n

Andreas Georgson med en välkomnand­e hälsning. I mitten: Milojevic själv.

Iförd tajta träningskl­äder leder han upp mig till en ostörd loge för en timmes intervju. Trevlig och korrekt men under den korta promenaden något reserverad.

Inte så konstigt, tänker jag. När Milos Milojevic efter ett knappt halvår i Hammarby flög till Rosenborg för att blixtbyta jobb var jag mycket kritisk. Kallade honom illojal i en krönika och skrev att han framstod ”som en opålitlig karriärist”. Ord jag fortfarand­e står för, men som kanske inte är det bästa fundamente­t för ett öppet och förtroligt samtal.

Det tar inte många sekunder innan jag inser att jag grovt överskatta­t min trubbiga pennas betydelse i serbens liv. Milojevic själv verkar inte särskilt skakad av turbulense­n kring honom de senaste månaderna. Eller vad sägs om den här isbrytaren han levererar några minuter in i intervjun?

– Du har rätt. Malmö och FCK är de två mest intressant­a jobben i Skandinavi­en. Men nu kan jag inte ens åka över bron till

Köpenhamn som en turist. För alla ni journalist­er kommer tro att jag är där för att förhandla med FCK. Jag kan lova här och nu att jag inte kommer vilja ha det jobbet. Så oroa er inte för det! Om jag åker dit är det bara för att ta en kaffe.

Samtidigt spelar han inte osårbar. Kaoset, rubrikerna och ovissheten var delvis tärande.

– Det har varit intensivt. Allt sköttes inte ”by the book”. Men ... Jag har å andra sidan aldrig varit en person som gör saker by the book. Jag ville dock inte vara i centrum av alla debatter i media utan fokuserad på fotbollen. Det som hände mellan Rosenborg och mig och Hammarby. Det har hänt.

Jag skrev att du framstod som en opålitlig karriärist.

– Ja.

Tycker du det var orättvist?

– Ja. Det var orättvist, men jag förstår att det såg ut så. Du har rätten att skriva så. Jag respektera­r det. Jag gick aldrig ut och förklarade mig heller. Jag visste själv hur allt låg till. Jag visste att processen kunde ha skötts bättre av mig, Rosenborg och Hammarby.

Alla kunde ha varit tydligare och dödat snacket innan det blev för stort. För när saker och ting hålls öppna skapas det chanser till spekulatio­n och felaktiga uppfattnin­gar. Det var så klart jobbigt med många negativa skriverier. Men jag visste också vad som hänt, och vad som inte hade hänt, vilket lugnade mig.

Vid flera tillfällen antyder Milojevic –

 ?? ?? På träningslä­ger med Malmö FF i Marbella.
På träningslä­ger med Malmö FF i Marbella.
 ?? ?? ”Jag visste vad som hänt och inte hänt.”
”Jag visste vad som hänt och inte hänt.”
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden