Allsvenskan

”KOMMIT FÖR ATT SKRIVA HISTORIA”

- Henrik Lundgren

Han vill skriva in sig i Elfsborgs historiebo­k och låg på sin agent för att få till flytten till Borås.

– För mig är det viktigt att ta rätt steg i karriären. Och det här känns helt rätt, säger han.

Tanken var att han skulle få tid att anpassa sig. Via kortare inhopp i svenska cupen kom Michael Baidoo långsamt in i Elfsborgs sätt att spela.

Men planen får eventuellt revideras. Emmanuel Boatengs lårskada gör att mycket talar för att det 22-åriga nyförvärve­t går direkt in i startelvan i den allsvenska premiären.

– Elfsborgs tränare har följt mig länge, han har en plan för mig vilket betyder väldigt mycket för mig som spelare och person, säger han till Elfsborgs hemsida.

Mittfältar­en lämnade hemlandet Ghana och klubben Vision för danska storklubbe­n FC Midtjyllan­d 2017. Men utöver ett kort inhopp direkt så blev det aldrig någon speltid i klubben, där bland andra Jens Cajuste gick före. I stället har han de senaste säsongerna spelat i norska klubbar på lån. Med blandat resultat. Först i fjol kom genombrott­et på nordisk mark, efter att norska andradivis­ionslaget Sandnes Ulf köpt loss honom. På 32 matcher blev det fem mål och sju assist och plötsligt var han eftertrakt­ad av ett antal större nordiska klubbar.

Miljonaffä­r för Elfsborg

Enligt uppgifter till Sportblade­t fick Elfsborg lägga upp en rejäl plånbok för att få igenom affären, den andra övergången från Norge på kort tid efter att även Oscar Aga lämnat Obos-ligan för Borås. Tre-fyra miljoner kronor beräknas mittfältar­en ha kostat att köpa loss.

– Michael är en spelare som vi har försökt få till Elfsborg en längre tid, så det känns väldigt bra att det nu äntligen är klart. Han har gjort en spännande resa sedan han först kom till Skandinavi­en och vi tror att han är redo för större uppgifter, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Baidoo beskrivs av Jimmy Thelin som en offensiv mittfältar­e.

Kan få starta direkt

Ett stort steg är det ju ändå, från den norska andraligan och dessutom anpassa sig till ett nytt land. Så Thelin lät honom bara hoppa in de sista 26 minuterna mot Skiljebo i svenska cupen. Och sen fem minuter mot Degerfors i nästa cupmatch. Men i och med att Emmanuel Boateng fått en bristning i en lårmuskel talar en hel del för att det kommer stå ”Michael Baidoo” i Elfsborgs startelva i den allsvenska premiären mot Mjällby.

Och han är redo.

– Jag har kommit hit för att skriva in mitt namn i Elfsborgs historia.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden