Allsvenskan

TILL SIST GUSTAFSSON­S TANKAR OM ...

- Henrik Lundgren

känner vi att det är något bra. Det gör att alla tror på honom och hans idéer.

Det låter enkelt…?

– Ja, men det behöver inte vara jättesvåra saker. Alla vet att det kommer att funka ifall vi får ut det han vill. Jobba som ett lag, gör varandra bättre, då brukar det oftast bli bra. Men just det att han får alla elva spelarna att verkligen göra allt han vill är nyckeln. Har du någon spelare som inte gör det, eller inte förstår, så kommer det att slå ut hela laget. Men alla är samspelta. Oavsett vem som spelar så är de insatta i vårt sätt att spela.

Men med många nya spelare, med nya styrkor och svagheter, går det verkligen att spela på exakt samma sätt i år?

– Våra principer kommer så klart att vara nästan identiska. Men sedan får vi ta spelare för spelare, se vilka egenskaper som skiljer dem åt, de som lämnat och de som kommit in. De är egentligen olika spelartype­r allihop. Så vårt spel kanske justeras lite baserat på det. Men vi har alltid en spelidé som vi vill göra, oavsett vilka som spelar.

Är Kalmar FF ett bättre lag i år?

– Det är svårt att säga nu kanske. Men under säsongen, när vi utvecklas och spelar mer tillsamman­s, så tror jag absolut att det kommer finnas många saker i vårt spel som kommer att vara ännu bättre än ifjol. Att skapa fler målchanser kan vi utveckla väldigt mycket under det här året. Det ska bli intressant att se hur det blir.

RICARDO FRIEDRICH

”Jättebra målvakt, allround, men framför allt bra med fötterna.” JACOB KINDBERG

”En väldigt mogen målvak t. Lugn. Ser ut att njuta av att stå i mål, tycker det är kul att komma till träningen varje dag.”

AXEL LINDAHL

”Väldigt snabb, har en speed som vi kan utnyttja i vårt spel. ” DAVID KRISTJAN OLAFSSON

”En fysisk spelare, han känns stabil. Bra för oss att ha lite fysik också på fasta situatione­r. ” NAHOM GIRMAI NETABAY

”Väldigt allround, kan spela på mittfältet och högre upp. Lite pocketspel­are, lite mer offensiv. Men kan spela överallt.”

KEVIN JENSEN

”En skicklig spelare som gjorde det väldigt bra i superettan i fjol. Allsvenska­n är förstås ett steg upp, men han har anpassat sig bra. Det är mycket nytt, många nya relationer som ska byggas, men det har gått bra hittills.”

SIMON SKRABB

CARL GUSTAFSSON OM KALMARS NYFÖRVÄRV

”En sån spelare där man direkt märker på träning att han har kvaliteter som vi kan utnyttja mycket. Jag ser hans teknik, tempo och beslutsamh­et på planen. Det är en spelare som gjort väldigt bra ifrån sig under sin karriär. ... det nya kontraktet, trots intresse från Hammarby i fjol?

”Jag trivs jättebra här i Kalmar. Det är en miljö som passar mig väldigt bra. Jag har mycket förtroende från ”Henke” och trivs verkligen med den här gruppen och vårt sätt att spela. Så det var ingen tvekan om att jag ville förlänga.”

… uttagninge­n till januaritur­nén med landslaget, som sedan blev inställd.

”Jag hade som mål inför fjolåret att komma med i U21-landslaget, det tyckte jag var ett rimligt. Januaritur­nén var inget jag funderade på. Det är klart att det var tråkigt att den ställdes in, precis när jag blivit uttagen. Det hade varit något helt nytt, på en annan nivå än jag är van vid. Men samtidigt är jag fortfarand­e ung.”

 ?? ?? 2019: 2020: 2021:
2019: 2020: 2021:
 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Henrik Rydström.
Foto: BILDBYRÅN Henrik Rydström.
 ?? ?? Friedrich.
Kindberg.
Lindahl.
Olafsson.
Netabay.
Jensen.
Skrabb.
Friedrich. Kindberg. Lindahl. Olafsson. Netabay. Jensen. Skrabb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden