Allsvenskan

DE SPELADE WINGBACKS I IFK NORRKÖPING 2021

- Henrik Lundgren

vara startspela­re alla tre, att de har den kapacitete­n, säger Norling.

Den uppmärksam­me ser dock att det är tre nya spelare, men bara två platser som wingbacks. Norlings förhoppnin­g är att nyförvärve­n dels ska ge stadga på kanterna och mindre hattande, men också att spelare som flyttades fram och tillbaka på planen i fjol nu ska få en mer fast roll, och därmed komma bättre till sin rätt. Ekpolo ska spela till höger i trebacksli­njen, medan Linus Wahlqvist som i fjol spelade där nu ska vara mitt i densamma.

– Linus är en otroligt bra försvarssp­elare. Tidigare har vi fokuserat på att han är bra offensivt, en traditione­ll högerback. Men i min värld är han i absolut toppklass försvarsmä­ssigt. Det är där hans absoluta största styrka är och det är där han kommer mer till sin rätt när han spelar.

Skulason centralt

De nya spelarna innebär också att Ishaq Abdulrazak går in centralt på mittfältet i stället för att ligga ute på en högerkant.

– Han kommer mer till sin rätt i förhålland­e till sina instinkter. Han är en mer central spelare, sedan bara för att han är snabb och rapp med bollen så tror man att han ska vara en kantspelar­e. Det är samma med spelare med en bra vänsterfot …

Ari Skulason?

– Ja, där är ett sånt exempel. Han har spenderat

SALIHOVIC hela sin karriär som ytterspela­re, bara för att han har en bra vänsterfot. Nu ska han primärt spela centralt hos oss. Rejäla förändring­ar i vem som spelar var alltså, men samtidigt går det inte att diskutera IFK Norrköping utan att ta upp offensiven. Där nyinköpte Jacob Ortmark ska ta över efter Alexander Fransson. Och där skyttekung­en Samuel Adegbenro ska ersättas av … ingen alls?

Skadefri försäsong för ”Totte” Att tappa den allsvenska skyttekung­en och inte köpa in en ersättare, vill du verkligen inte ha in någon ny där?

– Frågar du mig så, som tränare vill man ju ha in hängsle och livrem överallt. Så jag är fel kis att fråga. Samtidigt vet jag om att förutsättn­ingarna är att vi inte bara kan fortsätta att köpa spelare nu. Det är det jag har fått till mig gäller nu, att vi får tänka till lite. Ännu återstår det lite tid av transferfö­nstret, men Norling har också en plan för hur Adegbenro ska ersättas internt.

– Vi har, peppar peppar, Christoffe­r Nyman som gått igenom hela försäsonge­n skadefri. I fjol vid samma tid hade han precis börjat träna lätt. Så det är en stor skillnad redan där. Han är en traditione­ll nia, en straffområ­desstriker som går mot mål. Där kunde Adegbenro växeldra med honom i fjol. Vi jobbar mycket med Lucas Lima nu för att han ska lära sig det, men det är något som inte sitter lika djupt ännu som med ”Totte”. Å andra sidan påminner ”Totte” om Lucas i samma ålder.

HÖGER WINGBACK: Ishaq

Christophe­r ..... Kevin ............ Dino ..........

VÄNSTER WINGBACK: Ari ........... Viktor ....... Carl .............. Jonathan ........ Christophe­r ..... Dino .......... Yahav ........ I tre matcher spelade IFK Norrköping med en rak fyrbacksli­nje i stället. Soccerway

 ?? ?? Adegbenro.
Adegbenro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden