Allsvenskan

”När jag var liten trodde jag att jag kunde flyga och vid något tillfälle så kastade jag mig ut från en klippkant”

- Samuel Abrahamsso­n

... som fick en tuff start på karriären med dubbla hjärnskakn­ingar och gjorde debut först som 22-åring för Djurgården. När Aleksandr Vasyutin åkte på en svår skada i maj förra året fick Widell Zetterströ­m, som är uppväxt i Stockholm, göra allsvensk debut när han höll nollan borta mot IFK Göteborg.

Det blev sedan ytterligar­e 18 matcher och sex nollor under säsongen. Widell Zetterströ­m gör nu fortsatt upp om förstaspad­en tillsamman­s med Vasyutin.

– Jag är helt återställd, har inga som helst symtom och heller ingen rädsla. Jag mår som jag gjorde innan jag fick smällarna bortsett från att jag har hjälmen.

– Det är klart att tanken slog mig när det var väldigt tufft och man hade lång tid av rehabilite­ring framför sig. Samtidigt kände jag ganska snabbt att jag kommer alltid undra om vad det hade kunnat bli av karriären om jag slutat och det hade jag nog inte klarat av.

Läser om biologisk mångfald

– Det här kommer låta otroligt nördigt, men jag läser en bok av en amerikansk biolog om biologisk mångfald. När våren kommer och naturen blir lite mer gästvänlig brukar jag vandra in på det området, men det har också varit bokrea och jag har kanske inte hållit allt för hårt i plånboken.

– Haha, nej jag kommer nog inte ens försöka.

– Om jag har gjort det bra är det inte omöjligt att man får det skickat till sig. Men på det stora hela så försöker jag sällan läsa vad som skrivs, för det kommer alltid gå upp och ner. Läser du när det går bra så kommer man också vilja läsa när det går sämre och det känns bara onödigt.

Dyraste köpet: En kostym

– Det är att sitta ute i solen med en kopp kaffe och läsa en bok och njuta av natur och fågelkvitt­er. Det är harmoniskt.

– Man ska våga vara sig själv och det tycker jag alla vågar vara här.

– Messi är ju ett enkelt svar här men Leeds hade en back som hette Ezgjan Alioski som verkade vara en skön typ utanför plan.

– En kostym.

– Vithaj. I boken om biologi läste jag om hajar och ville veta mer så jag gjorde sökningen på latin för att få ett bredare sökresulta­t.

– Forskare men jag vågar inte specificer­a inom vilket område. Eller som lärare.

– Vad man än säger kommer det låta klyschigt. Men när jag är med folk som jag älskar.

– När jag var liten trodde jag att jag kunde flyga och vid något tillfälle så kastade jag mig ut från en klippkant. Jag vet inte hur nära det var och min morbror hann fånga mig.

– Jag lyssnar otroligt mycket på musik och får därför säga valfri apparat som spelar det. Och jag hade inte klarat av att inte få läsa men kan inte säga en specifik bok och så säger jag hårborsten.

– Jag är verkligen en allätare, men nu är det mest brittisk hiphop.

– Det är oftast Hjalmar Ekdal och han har bra smak.

”Skäms när jag tänker på det”

– Det var på min farmors begravning i december.

– Det är efter någon dag i skolan när jag blev väldigt irriterad på en person i min klass. Så när jag satt på bussen hem och pratade med en kompis visade det sig att personens mamma satt bakom mig och skulle gå av på samma hållplats som mig. Då mådde jag inte toppen och jag skäms verkligen när jag tänker på det än i dag.

– Det enda rimliga svaret, att det lugnar sig i omvärlden.

 ?? ?? Vad läser du just nu?
Det känns inte som en bok man tipsar om till lagkamrate­rna?
Många spelare säger att de inte läser vad som skrivs i media. Gör du det?
Värva valfri spelare till din klubb, vem väljer du?
Vad är det dyraste du har köpt till dig själv, förutom din bostad?
Vad googlade du senast?
Vad hade du velat jobba som om du inte varit fotbollssp­elare?
När är du som lyckligast?
Vad är det närmaste du har varit att dö?
Vad läser du just nu? Det känns inte som en bok man tipsar om till lagkamrate­rna? Många spelare säger att de inte läser vad som skrivs i media. Gör du det? Värva valfri spelare till din klubb, vem väljer du? Vad är det dyraste du har köpt till dig själv, förutom din bostad? Vad googlade du senast? Vad hade du velat jobba som om du inte varit fotbollssp­elare? När är du som lyckligast? Vad är det närmaste du har varit att dö?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden