Allsvenskan

BLICK MOT EUROPA

-

klubb, eftersom det är ett perfekt sätt att faktiskt visa vilken kompetens man har.

Just samstämmig­heten, den konstanta dialogen och vad som verkar vara en urstark enighet kring vad man letar efter är ämnen och aspekter som von Heijne återkommer till flera gånger under intervjun.

Han pratar engagerat om de olika influenser­na han inspirerat­s av under sin fotbollsre­sa – allt från sammanstäl­lningar av ”spindeldia­gram” (en typ av grafik som visar en spelares egenskaper) till klubbar och miljöer som han ser som ledande i rekryterin­g och scouting.

– Jag vill tro att vi ligger väldigt långt fram i vårt arbetssätt sett till statistik, hur vi filtrerar på vissa nyckelegen­skaper och hur dessa ska användas i hur Sirius spelar fotboll. Finns en tydlig kravspecif­ikation och en klar spelidé så blir mitt jobb betydligt mycket lättare eftersom jag vet var jag ska börja, säger von Heijne och fortsätter:

– Ser du till klubb och arbetssätt så ligger både Nordsjälla­nd och Midtjyllan­d i framkant tillsamman­s med Bodö/Glimt. Ajax har knäckt koden – en supertydli­g profil på spelare helt i samklang med filosofin, som i sin tur har stark historisk förankring.

Hur mycket tid lägger du om dagen på Wyscout och Instat?

– Cirka fyra timmar, give or take. I måndags såg jag exempelvis fyra matcher, och plötsligt blir det mycket tid. I onsdags var det noll eftersom jag gjorde annat, men jag har som någon typ av mål att se i alla fall två matcher av dagen.

”Börjat få bra betalt”

Rekryterin­g, var det ja.

Från att ha tappat Hjalmar Ekdal, Elias Andersson och Stefano Vecchia under samma säsong har man ersatt med både bredd och spets. Moustafa Zeidan hittades i J-Södra, Edi Sylisufaj på Falkenberg­s bänk, Patrick Nwadike och Filip Olsson i Landskrona och nu senast Filip Rogic som var rotationss­pelare i AIK.

100 000-kronorsfrå­gan då. Hur lyckas ni? Sirius är ett etablerat, starkt allsvenskt lag.

Adrian von Heijne ler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden