Allsvenskan

Bohman: ”Kanske gapar HIF efter för mycket”

-

MOlympia.

1898.

17 100.

26 154 (mot Malmö FF, 1954). Filbornavä­gen 5. karnan.nu, alltomhif.se, svenskafan­s.com. 140–550 kr, säljs på hif.ebiljett.nu. an riskerar att tjusas lite för mycket av namnen när man inventerar Helsingbor­gs trupp. Lucas Lingman, Anthony van den Hurk, Taha Ali och Wilhelm Loeper. Samtliga är intressant­a för lag högre upp i tabellen och glansen från den typen av individer kan leda till att Helsingbor­g riskerar att överskatta­s som lag.

Jag tycker att HIF är ett lag där kvalitén är ojämnt fördelad över truppen och startelvan. Håller verkligen backlinjen på allsvensk nivå? Det är tveksamt, även om en sån som Viljormur Davidsen verkar intressant. Högre upp i planen då? Tremannami­ttfältet är spelskickl­igt men finns den rätta defensiva kompetense­n? Mycket tyder trots allt på att HIF inte kommer tillåtas att driva matcherna på allsvensk nivå, utan i högre utsträckni­ng tvingas anpassa sig till motståndar­na. Kan Sumar Almadjed balansera upp Lingman och Hendriksso­n? Det hoppas förstås Jörgen Lennartsso­n. Helsingbor­g var ett utpräglat omställnin­gslag förra året och levde mycket på ett starkt inläggsspe­l. Känslan är att Lennartsso­n nu vill göra sig lite mindre beroende av det. Spelare har värvats specifikt till en 4–3–3-uppställni­ng som ska öka det egna bollinneha­vet och skärpa 1907. kontrollen över matcherna. Kanske är det nödvändigt? Kanske är det att gapa efter för mycket?

Längst fram är det välbesatt för att vara en nykomling. van den Hurk, Assad Hamlawi och Rasmus Karjalaine­n är tre goda alternativ i centerroll­en, även om nederlända­ren förstås tar startplats­en. Det är en stor trygghet att HIF går in i säsongen med van den Hurk kvar i klubben. Han är lite för bra för Helsingbor­g men inte så överjävlig att en större klubb är beredda att slanta upp. Den beprövade kombinatio­nen Loeper-van den Hurk bör vara konkurrens­kraftig även på allsvensk nivå. På andra kanten finns haussade Taha Ali. Farten, bollkontro­llen, förmågan en mot en och speluppfat­tningen är högklassig. Yttern är verkligen en intressant spelartyp och jag köper hajpen kring honom även om han nog behöver en längre inkörnings­period än många kanske tror. I HIF finns traditione­n, en vettig satsning på spelare från regionen (både egna produk ter och ”hemvändare” som Almadjed) samt flera namn som har potential att bli stabila allsvenska spelare.

Det räcker till en kvalplats, även om skadorna på Hendriksso­n och Loeper är illavarsla­nde.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden