Allsvenskan

Bohman: ”Kalmar kan överpreste­ra igen”

-

Det har skrivits och pratats om det ”svåra andra året” för Kalmar FF. Jag köper inte det. 2021 var ju det andra svåra året. Inte för KFF kanske, men för Henrik Rydström och det är mest relevant i det här sammanhang­et. Förra säsongen bevisade tränaren att hans modell fungerar i olika miljöer med olika spelargrup­per. Trots ett i Rydström-fotboll helt oskolat och i grunden beskedligt spelarmate­rial lyckades han inte bara upprepa framgången i Sirius utan dessutom vidareutve­ckla och förfina sin spelidé.

Jag är därför övertygad om att Kalmar FF kan överpreste­ra grovt – alltså knipa en hög placering i tabellen – ytterligar­e en säsong trots att KFF alltjämt saknar objektiva förutsättn­ingar för att bli ett topplag. Med det sagt: hamnar smålänning­arna på den övre halvan är bara det en framgång, vilket är värt att minnas.

Till frågan många KFF:ar ställt sig under vintern. Kommer nyförvärve­n kunna ersätta de flyktade profilerna som stack efter framgångså­ret?

Det tror jag absolut. Min bedömning är att

KFF på sikt snarare stärkt sin trupp än att den försvagats. Simon Skrabb, Kevin Jensen, Axel Lindahl, David Kristjan Olafsson, Nahom Netabay och Ricardo Friedrich är handplocka­de och bättre lämpade för Rydströms fotboll än vad Jonathan Ring, Douglas Bergqvist, Nils Fröling, Piotr Johansson och

Sebastian Ring var inför 2021. Dessutom är den spelmässig­a centrallin­jen – Romario, Calle Gustafsson och

Oliver Berg – fortfarand­e intakt. Det är ett styrkebesk­ed för Kalmars attraktion som förening att de två senare investerat så mycket av sig själva i Rydströms projekt att de gärna stannar ett år till.

I början av mars finns det frågetecke­n kring mittbackss­idan. Lars Saetra och Rasmus Sjöstedt håller god klass och visade stor pondus förra säsongen. Men finns bredden och spetsen utöver de båda självklara startmänne­n?

Alldeles oavsett: mycket tyder på att

Kalmar FF kan prestera på samma höga nivå som förra säsongen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden