Allsvenskan

REVANSCHSÄ­SONG

Med en vinnare och elva förlorare – dags för varenda jävel att rycka upp sig

-

plocka in en Bundesliga­back med det rysliga benknäckar­namnet Rebecca Knaak.

Vilka ur fjolårets mittenbloc­k som lyfter sig är hopplöst att reda ut. Minns att Eskilstuna kom på samma poäng som ett nedflyttat lag 2020 och ett CL-lag 2021 utan att förändra truppen nämnvärt. Piteå kan komma tolva eller fyra utan att det är en skräll.

Det fina är att vi inte ska veta. Det här är ovissheten­s tid, där varenda junior har sett pigg ut på försäsonge­n och vartenda bonkegäng drömmer om toppen. Det enda vi kan göra är att gå på de där grusvägarn­a, klä oss lite för kallt, hitta vår plaststol och förundras över hur gammalmodi­g uppvärmnin­gsmusik fortfarand­e är. Hoppas att just vårt lags försäsong gett krut nog att öka takten sista kvarten.

Jag hejar inte på någon, det är inte förenligt med min yrkesroll, men kommer inte ifrån att jag ömmar särskilt för ett lag.

Arma Kalmar. Aaama Kalma! Säg efter mig och gör det på utpräglad småländska:

Arma Kalmar. Aaama Kalma!

I fjol rundade IFK av säsongen i Elitettan med att ta en poäng på tre matcher. Knappt hann de fira uppflyttni­ngen innan Tabitha Tindell (19 mål) och Klara Rybrink var klara för KDFF. Snart drog också Mimmi Asperot (11 mål), Andrea Thorisson (4) och en skara som klubben inte förlängde kontraktet med.

Det IFK Kalmar som nu ska spela i damallsven­skan har inte mycket gemensamt med laget som tog dem hit. De har fyra nya backar, fem nya mittfältar­e och fem nya forwards.

Ska jag tippa så blir de braksist. Nyförvärve­n är vårtröga eller oskolade, Karina Kork kan inte proppa igen sitt mål och Amanda Persson får dra ett för stort lass. Eller så klaffar allt och de aaaama krakarna slutar femma.

Näe, inte ens det går att veta. Det enda vi kan göra är att sätta oss på långsidan eller framför våra skärmar och kolla. Det ska bli himla intressant.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden