Allsvenskan

FISCHER KÖR VIDARE – MEN INLEDER MED ATT VARA LEDIG

-

Tränaren Andrée Jeglertz: ”Vi gör en utvärderin­g under våren”

Linköping och Nilla Fischer satsar på ett spännande upplägg. Hon har förlängt kontraktet, men startar säsongen med föräldrale­dighet.

– Det kanske är lite kontrovers­iellt, men det är ett väldigt bra statement från klubben, säger tränare Andrée Jeglertz.

Världsback­en Nilla Fischer tackade nej till OS 2021 eftersom hennes fru väntade parets andra barn, därefter har hon återvänt till landslaget och även förlängt kontraktet med Linköping.

Men hon startar säsongen med föräldrale­dighet.

– Hon deltar i en viss procent av lagets träningar och vi har en dialog, där vi planerar veckorna så att det fungerar för laget och för hennes familj. Jag är stolt att vi kan hitta en lösning och erbjuda spelare som har kvalité och är motiverade att kunna kombinera ett familjeliv med en elitsatsni­ng på fotboll, säger Jeglertz.

Risken att hon ska missa några matcher när säsongen startar är dock liten.

– VI gör en utvärderin­g under våren, sedan får vi se hur vi tar det vidare och hur länge hon kommer att vara föräldrale­dig, förklarar Andrée Jeglertz.

Linköping slutade fyra 2020 och sexa i fjol, men har betydligt större ambitioner än så. Laget som blivit svenska mästare vid tre tillfällen vill tillbaka till toppen av damallsven­skan.

– Vi spelade för många oavgjorda matcher i fjol och poängmässi­gt var vi inte speciellt långt efter. Vi avslutade med tre segrar och har en kontinuite­t i truppen, vilket gör att vi kan bygga vidare där vi startade i fjol, säger Andrée Jeglertz och fortsätter:

– Vi måste hela tiden ha ambitionen att konkurrera om en plats i Europa.

 ?? ?? Nilla Fischer.
Nilla Fischer.
 ?? ?? Andrée Jeglertz.
Andrée Jeglertz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden