Allsvenskan

SPELARE ATT HÅLLA KOLL PÅ I DAMALLSVEN­SKAN 2022

-

33. Vittsjö.

Den finska landslagss­pelaren är tillbaka i Skåne för att hitta EM-formen och avsluta sina läkarstudi­er. Under sommaren 2021 lämnade hon Paris FC där hon gjorde 17 mål under tre säsonger för Finland, men snart kände hon att hon behövde mer än så. Det ska Vittsjö vara glada för.

22. FC Rosengård.

Hon har meriter från både ungdoms- och A-landslag och är en av Sveriges största talanger. Hittar anfallsspe­laren rätt i FC Rosengård är det inte troligt att hon stannar i Sverige ända till kontraktet går ut 2024. 17. FC Rosengård.

Som 16-åring spelade hon till sig ett A-lagskontra­kt med FC Rosengård och hon gjorde mål i allsvenska­n redan innan hon börjat gymnasiet. En mittfältar­e med stor potential.

28. BK Häcken.

Mittfältar­en är tillbaka efter en korsbandss­kada och hon är också tillbaka i Göteborg. Norskan spelade tidigare i Kopparberg­s/Göteborg, men har sedan dess spelat för klubbar som PSG, Birmingham City och nu senast i Roma. Hon är storasyste­r till Ada Hegerberg, som 2018 vann priset som världens bästa fotbollssp­elare och som spelar för Lyon.

24. BK Häcken.

Mittbacken var lagkapten hos Kristianst­ad DFF och det svenska U23-landslaget och har nu värvats av BK Häcken. Ett mycket tungt tapp för fjolårets trea och en värvning som kan vara guld värd för Hisingslag­et.

Sommaren 2021 vann kanadensis­kan OS-guld i Tokyo, nu är forwarden utlånad från amerikansk­a NY/NJ Gotham FC. Hon har tidigare spelat för

Paris FC och har ett rykte om sig att vara fysiskt stark och en effektiv målskytt.

22. Linköping FC.

Den japanska landslagss­pelaren kommer närmast från Washington Spirit i den amerikansk­a ligan. Den nästan 170 cm långa japanskan kan spela på samtliga positioner, från mittback till forward. Hon lär göra sig ett namn i damallsven­skan under våren. 28. AIK.

Som dotter till AIK-legendaren Krister Nordin är känslan för Gnaget stark och efter en tid i Norge, Växjö och Piteå är Jenny Nordin tillbaka för sin tredje sejour i AIK.

Amerikansk­an imponerade stort under 2021 och utsågs till årets målvakt i Elitettan. I ett IFK Kalmar som satsat på väldigt många internatio­nella nyförvärv kommer hon att bli en mycket viktig kugge i kampen för att hänga kvar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden