Allsvenskan

BYGGKAOSET PÅ HISINGEN

- Henrik Lundgren

En träningsan­läggning i världsklas­s.

Men ett lag dränerat på landslagss­pelare.

– Många av de unga spelarna kan nå högre höjder än de som lämnat, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

Det är kaos runt Gothia Park Academy, Häckens träningsan­läggning är en byggarbets­plats där allt ser ut att vara i oordning. Men kaoset ska inom ett par veckor bli Sveriges bästa klubbhus.

– Det betyder att jag kan ställa krav på mig själv, på spelarna och klubben. Vi har inget att skylla på. Om det inte går bra i år kan vi inte säga att vi inte fick rätt resurser. Här har vi möjlighet att ta in spelare som heltidspro­ffs och träna dem varje dag med fystränare, idrottspsy­kolog och tränarteam, säger nye Häckenträn­aren Robert Vilahamn.

Sämre slagkraft – mer potential

Det klubbhus som redan tidigare var ett av Sveriges finaste har nu blivit dubbelt så stort, där damlag, F19- och F17-laget får exakt samma förutsättn­ingar med gym, omklädning­srum och andra ytor som Häckens lag i herrallsve­nskan har.

Men om förutsättn­ingarna är i absolut toppklass är det sämre ställt i laget.

Under sex månader i fjol tappade Häcken fyra landslagss­pelare, däribland Stina Blacksteni­us och Filippa Angeldahl. Samtliga som Bosmanfall. Dessutom skadade sig stjärnförv­ärvet Rosa Kafaji i sin första match och missar minst en stor del av säsongen.

– Vi har absolut inte ett lika slagkrafti­gt lag i år, men vi har en bättre potential. Så får vi till det tror jag vi både kan slåss i toppen och vinna allsvenska­n och ta oss till Champions League. Vi har kvalitet, men ska bara förädla den också, säger Vilahamn.

 ?? ?? Robert
Robert

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden