Mitt i Huddinge

Mordförsök i Masmo utan koppling till Bredängsmo­rd

Mannen som hittades skjuten i huvudet i ett skogsparti i Masmo natten till fredag förra veckan vårdas fortfarand­e på sjukhus. Ingen misstänkt gärningsma­n är ännu gripen för mordförsök­et.

- MASMO Anna Sjögren Jonas Grönvik

Det var vid fyratiden på fredagsmor­gonen förra veckan som polisen tog emot ett samtal om att en man låg livlös vid ett skogsparti på Masmovägen i Vårby. Ett par minuter senare var polis på plats och kunde konstatera att mannen var allvarligt skadad, med en skottskada i huvudet.

Mannen vårdas sedan dess på sjukhus för sina skador.

– Mannen är identifier­ad av polisen. Han är allvarligt skadad och befinner sig fortfarand­e på sjukhus, säger Lars Byström, presstales­man på polisen.

Utreder mordförsök

En utredning gällande mordförsök är upprättad, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsma­n för brottet.

Polisen kan ännu inte säga om fyndplatse­n är brottsplat­sen, eller om mannen har skjutits på annan plats för att sedan föras till den ensliga vägen, skriver Expressen. Men inga tomhylsor har hittats på platsen.

Söker efter vittnen

Tidigare under torsdagskv­ällen sköts en 23-år ig man till döds i Bredäng och polisen har inte uteslutit att det kan finnas en koppling mellan händelsern­a.

– Det är svårt att säga, men det är självklart något vi tittar på, säger Lars Byström.

Utrednings­ledare Mikael Westling som utreder Bredängsmo­rdet säger dock att man hittills inte ser några kopplingar.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TIPSA. Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Ring 114 114 om du har uppgifter.
FOTO: MOSTPHOTOS TIPSA. Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Ring 114 114 om du har uppgifter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden