Mitt i Huddinge

Lagandan ska ta dem till seger i Italien

- Anna Sjögren

Vi kommer att behöva spela annorlunda fotboll. Vissa lag, som Ryssland, spelar nog lite hårdare.

I början av maj åker Stuvsta IF:S pojkar -01 ner till den italienska staden Ravenna, årets europeiska idrottssta­d, för att möta lag från Europa och Ryssland. Det är den första internatio­nella turneringe­n någonsin som laget deltar i. Ledaren Johanna Gustafson fick tips om cupen av en bekant, anmälde laget och plötsligt var de utvalda att represente­ra Sverige.

– Vi kommer att behöva spela annorlunda fotboll. Vissa lag, som Ryssland, spelar nog lite hårdare, säger Axel Lindbäck, lagets målvakt om vad han tror väntar i Italien.

– Ja, vi måste våga gå in i närkamper mer, fortsätter Alladin Yabari, vänsterytt­er.

De tro rattlagen f rånmedel havsländer­na kan bli svåra, de har en stark fotbollsku­ltur och tränar utomhus en större del av året, jämfört med de nordiska länderna.

– Och Italien som är värdnation har nog tagit ut sitt bästa lag, tror Oliver Lindfors.

Lagets styrka är enligt dem själva lagandan, de är starkast som lag och inte beroende av en särskild spelare. Och får de igång sitt spel är de också starka offensivt.

–När vi kommer igång har vi bra passningss­pel, säger Axel Lindbäck. Totalt kommer 1000 unga killar till turneringe­n. – Vi kommer nog snacka med varann när vi äter lunch, tror Victor Jansson, back.

Det blir förhoppnin­gsvis kulturella aktivitete­r i staden vid det adriatiska havet.

– Det finns världsarv där, vi ska försöka hinna med det också. Det här är så häftigt, säger Johanna Gustafson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden