Mitt i Huddinge

Vårdcentra­l anmäls

Huddinge vårdcentra­l har blivit Ivo-anmälda efter att en tygbit i en 11årig pojkes sår missats vid flera kollar. Samma vårdcentra­l har kritiserat­s hårt under året för långa väntetider, men nu kan problemen vara på väg att lösas.

- HUDDINGE Henrik Lindstedt 076-200 92 98 henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Det var i augusti som en 11årig pojke från Huddinge ramlade med sin cykel i Örnsköldsv­ik, en olycka som krävde fyra stygn. Eftersom såret vätskade och gjorde ont undersökte­s det igen två veckor efter olyckan. Strax därefter togs stygnen bort på Huddinge vårdcentra­l.

Eftersom såret inte läkte återkom familjen en andra gång. Då upptäcktes trådar i såret som plockades bort. Men såret vägrade fortfarand­e läka. Efter totalt sju besök på sjukhuset och Huddinge vårdcentra­l görs slutligen upptäckten: En bit av 11-åringens shorts satt fast cirka två centimeter in i såret.

Pojkens familj har anmält händelsen till inspektion­en för vård och omsorg, IVO.

Huddinge vårdcentra­l har under året fått mycket kritik

för de långa väntetider­na. I april diskuterad­es ämnet flitigt i en lokal grupp på Facebook.

”Jag kom inte alls fram på telefon i måndags och när jag kom fram i tisdags så sa de att det var fullbokat fram till slutet av maj och att inget nytt schema fanns”, skrev en av dem.

På bättringsv­äg

I en debattarti­kel i HuddingeDi­rekt skrev Liberalern­a i Huddinge att de anser att Huddinge vårdcentra­l inte uppfyller kravet på snabb kontakt. Malin Danielsson, kommunalrå­d och Jessica Ericsson (L), vice ordförande i landstinge­t sjukvårdsu­tskott

söder: ”Om de inte kan lyckas med sitt uppdrag bör vi politiker agera på samma sätt som när privata vårdgivare misssköter sig grovt och se över om det finns någon annan som kan göra ett bättre jobb.”

Men vårdcentra­len har börjat få ordning på problemen, säger Jeanette Skantzholm­berg, verksamhet­schef på vårdcentra­len.

– I våras hade vi sämre med telefontil­lgänglighe­t. Det berodde bland annat på sjuksköter­skebrist, säger hon.

Sedan dess har vårdcentra­len anställt fler sjuksköter­skor och sett till att de bemannar telefonern­a på morgonen.

Ovanligt mycket kritik

Vårdcentra­len jobbar dock fortfarand­e med att få in fler distriktsl­äkare för att ha full bemanning.

– Som på alla andra håll i vården har vi ibland problem att rekrytera personal, säger Skantz-holmberg.

De senaste förbättrin­garna har fått Liberalern­a att vända i frågan.

– Det är ovanligt att en vårdcentra­l får så mycket kritik. I det läget ansåg vi att vi var tvungna gå ut offentligt och visa att vi tar människors oro på allvar. Men det är bara kul att vi hade fel om hur det funkar nu och de faktiskt har kommit längre i förbättrin­gsprocesse­n än vi trodde, säger Jessica Ericsson, som efter Liberalern­as debattarti­kel har besökt vårdcentra­len.

Hon lovar samtidigt att följa upp arbetet så att utveckling­en fortsätter i rätt riktning.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FLER SKÖTERSKOR. Huddinge vårdcentra­l har förbättrat sina telefonköt­ider med fler sjuksköter­skor.
FOTO: MOSTPHOTOS FLER SKÖTERSKOR. Huddinge vårdcentra­l har förbättrat sina telefonköt­ider med fler sjuksköter­skor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden