Mitt i Huddinge

Tänk vad härligt att va en doer

-

år värld är fylld av ett nästan oräkneligt antal typer av människor. Exempelvis optimister och pessimiste­r, introverta och extroverta. Ännu en typ värd att nämna vore såklart folk som gillar ananas på pizza, vilket är något varje rimlig människa gör, och sedan folk som inte gör det, något är seriöst fel med er. Men bland detta hav av olika etiketter och identifika­tioner att sätta på oss själva, finns också gruppen av prokrastin­erare, och deras motsats – så kallade ”doers”.

att jag helhjärtat kunde kalla mig själv en doer, någon som är handlingsk­raftig och får klart saker i tid. Men tyvärr uppvisar jag betydligt fler egenskaper hos en prokrastin­ator. Jag är väl medveten om att jag är benägen att ■ Min klass är nominerade till priset årets nätängel 2018! skjuta upp saker mer ofta än inte.

Och ett litet mönster jag, samt min lärare, uppmärksam­mat – är att jag har en tendens att göra det med skolarbete­n.

Missförstå mig inte. Jag arbetar alltid hårt och uppgiften är allt som oftast klar i tid, även om det är precis på gränsen. Jag skjuter alltid upp det. Det är som om egenskapen helt enkelt är skriven i mitt DNA. Oberoende av hur intressant eller uttråkande jag finner uppgiften, skjuter jag alltid upp det. Vilket ofta också kan lämna mina lärare i tillstånd där de nästintill hotas av en hjärtattac­k.

Men sedan, 23:58 på inlämnings­dagen; ja då får de en liten notis om att jag lämnat in mitt arbete. Själv har jag då suttit och skrivit i flera timmar, sedan dubbel; trippel; och kvadruppel kollat igenom mitt arbete.

Vissa kanske har svårt att tänka sig att det finns bättre sätt än ens eget, men i mitt fall så finns det, tro det eller ej, bättre metoder. Metoder som, till skillnad från min, faktiskt inte lämnar dig i ett stressat tillstånd ynka timmar ifrån din deadline. Jag vet, chockerand­e.

Ännu en typ värd att nämna vore såklart folk som gillar ananas på pizza

Men jag vet att det gör det, och jag kan verkligen beundra, samt avundas den förmågan vissa har att bara göra. Och sedan är de klara – flera dagar innan deadlinen!

Jag är ju såklart inte ensam i mina tendenser att skjuta upp saker. Jag rekommende­rar att kika in ett litet TED talk med Tim Urban; Inside the mind of a master procrastin­ator. En underhålla­nde blick in i huvudet hos oss prokrastin­erare. Kollar du på den kanske det förklarar hur jag hamnade här, skrivandes på en liten krönika bara timmar innan den ska in till tryck.

 ??  ?? Jag önskar verkligen
Jag önskar verkligen
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden