Mitt i Huddinge

Sorgen över Shayan måste vändas till kamp

-

Sent i söndags kväll sköts 22-årige Shayan Gaff till döds utanför en restaurang i Segeltorps centrum. Hans kusin Dia som var vid hans sida under kvällen vittnar om att han sköts med tio skott.

Enligt polisen var mordet på Shayan troligtvis ett misstag. Gärningsma­nnen tog fel på person, och Shayan fick betala det högsta priset för att ha varit på fel plats vid fel tidpunkt.

I januari dog en 63-årig man i Vårby gård efter att ha plockat upp en handgranat från marken. Hur granaten hamnade på torget en söndagsför­middag vet polisen inte, men en koppling till en skottlossn­ing kvällen innan utreddes.

Nu, i oktober, verkar det därmed troligt att två människor utan koppling till kriminalit­et har dött i Huddinge som en direkt följd av gängvåldet. Flera unga män har skjutits eller på andra sätt varit nära att berövas livet.

Förra veckan möttes mammor till unga män som dött i skjutninga­r med andra mammor, förortsbor, politiker och andra engagerade i ett samtal i Skärholmen. Syftet var att skapa ett gemensamt initiativ för att få slut på våldet.

Vill du vara med? Maila till daniel@folkiskarh­olmen.se så får du informatio­n om kommande träffar. Nästa hålls i föreningen Folks lokaler i Skärholmen 8 november.

Vi på Huddingedi­rekt kommer vara där. Kom du också.

 ??  ?? HANNA THÅSTRÖM Nyhetschef
HANNA THÅSTRÖM Nyhetschef

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden