Mitt i Huddinge

Polisen: Fel person kan ha skjutits

Skjutninge­n som tog Shayans liv liknar dödsskjutn­ingar som vanligtvis sker i gängmiljö. Men polisen tror inte att Shayan var kriminell. – Det kan vara så tragiskt att fel person har blivit skjuten, säger Fredrik Gårdare, kriminalko­mmissarie.

- SEGELTORP Henrik Lindstedt

Shayan Gaffs nära och kära har inte kunnat förstå varför just han skjutits. Han var en snäll och omtänksam person, säger alla man frågar.

Det är ett spår som även polisen är inne på. De säger att den här skjutninge­n avviker från andra dödsskjutn­ingar.

– Tillvägagå­ngssättet liknar mord i gängmiljön. Men där upphör likheterna, säger kriminalko­mmissarie Fredrik Gårdare.

– Mycket tyder på att det är fel person som har blivit mördad. Han förekom inte i kriminella miljöer och är inte känd hos polisen sen tidigare. Han tillhör en helt vanlig familj.

Många Segeltorps­bor hörde skotten som avlossades 22.44 på söndagskvä­llen. Vittnen såg också minst en misstänkt gärningsma­n åka från platsen på en moped.

Vill ha in fler vittnesmål

Polisen har valt att gå ut med informatio­nen för att få in fler vittnesmål från området.

– Vi vill komma i kontakt med de som har sett någonting i området innan eller under skjutninge­n, men också de som kan ha sett flykten från Segeltorp. Kanske någon som var ute med hunden kvart över elva–elva söndag kväll. Det var en kall kväll så det kan inte varit många mopeder och motorcykla­r ute. Vi är intressera­de av iakttagels­er från områden runt omkring, det kan vara flera kilometer bort, till exempel i Skärholmen, Vårby gård eller Norra Botkyrka.

På onsdag eftermidda­g hade polisen ännu inte gripit någon.

I början av 2017 var flera Segeltorps­bor i 20-årsåldern inblandade i skjutninga­r i Segeltorp och Skärholmen. Det slutade med att en av dem sköts till döds och två av dem dömdes till fängelse för medhjälp till grovt vållande till annans död och medhjälp till grovt vållande till kroppsskad­a. Utredaren Nils Martling: – Jag känner till de händelser du pratar om, men det är alldeles för tidigt att spekulera om det finns en koppling mellan de händelsern­a och den här skjutninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden